Just nu:
Annons

Nyheter

4 månader sedan Sverige Anders Lundin
Gädda i närbild. Foto: Jörgen Wikström
Ett uppdrag för dig med blick för gädda

Forskningen testar nya metoder för att identifiera fiskar så skonsamt som möjligt. Nu är turen kommen till den folkkära gäddan och svenska vatten.

Det är SLU Aqua som annonserar ut ett examensjobb-projekt. Det handlar om att testa en ny och skonsam metod för att identifiera gäddor – nämligen med hjälp av ögonigenkänning.
Projektet kommer att ledas från Sötvattenslaboratoriet vid Drottningholm, som är en av tre avdelningar vid institutionen för akvatiska resurser. Handledare är Göran Sundblad och Josefin Sundin, och det framgår av projektbeskrivningen att arbetsuppgifterna handlar mycket om att studera gäddfoton.
Även om själva uppdraget inte är tillgängligt för en större sportfiskande publik, så kan det förhoppningsvis komma gäddfiskare till godo i form av bättre förvaltning av bestånden. Här kan du läsa mer om ansökan och projektet.

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Holm
Marcus Lindell har valt att pryda armen med ett fiskemotiv.
Bildspel: Kolla in några av läsarnas fisketatueringar!

Det vandrar omkring många levande konstverk bland Fiskejournalens läsare. Det konstaterar vi efter uppmaningen att skicka in bilder på era tatueringar. Här nedan har vi plockat ut tio vassa tatueringar från olika delar av riket.

 

Vi säger tack till Jens ”Gäddan” Hedström, Joakim Hallin, Anton Wikström, Joacim Bertilsson, Andreas Olsson, Jukka Kalliokoski, Linda-Maria Lundin, Kalle Rössvik, Jimmy Plojen Johansson och Marcus Lindell som delat med sig av sina gaddningar.

Du kanske även gillar detta