Knoten fångades på 90 meters djup, mätte 28 centimeter i omkrets och 52 centimeter i längd. Knoten fångades på 90 meters djup, mätte 28 centimeter i omkrets och 52 centimeter i längd.[/caption] " /> Europeiskt rekord från Romsdalsfjorden | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Europeiskt rekord från Romsdalsfjorden
Knoten fångades på 90 meters djup, mätte 28 centimeter i omkrets och 52 centimeter i längd.

Knoten fångades på 90 meters djup, mätte 28 centimeter i omkrets och 52 centimeter i längd.

Thomas Ericsson från Göteborg besökte tillsammans med tre fiskekompisar i Team Chaimera Romsdalsfjorden, vid norska orten Åndalsnes. Fjorden är känd för ett artrikt havsfiske – och uppenbarligen finns även stora exemplar.
Metoden släptackel visade sig vara rätt taktik – då en brutalt stor knot slök den agnade silllen.
– Jag trodde först att det var en stor vitling, säger fångstmannen Thomas Ericsson till Fiskejournalen.
När fisken bröt ytan såg man att det var en knot av den större modellen.
– Vi kände lukten av rekord och beslutade oss för att behålla fisken och styra in mot en livsmedelsbutik för att väga den.
Vågen visade 1054 gram, ett potentiellt europarekord såväl som norskt rekord. Thomas är mitt uppe i anmälningsförfarandet och konstaterar att fångstplatsen är något av ett ”artmecka”.
– Fisket i Romsdalsfjorden är riktigt trevligt och det har fångats över 60 arter här, så allt kan hända.
Fiskejournalen lyfter på fiskekepsen och säger grattis till fångsten!

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta