lucka16Varje dag fram till jul väntar fina priser i Fiskejournalens julkalender. I dagens lucka kan du vinna ett tvåhands flugspö från Zpey. " /> Exklusivt tvåhandsspö i julkalendern | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Morgan Fihn
Exklusivt tvåhandsspö i julkalendern

lucka16Varje dag fram till jul väntar fina priser i Fiskejournalens julkalender. I dagens lucka kan du vinna ett tvåhands flugspö från Zpey.
Julkalendern har hunnit bli en tradition på Fiskejournalen.se. Klicka dig till kalendern, öppna luckan och svara på en enkel fråga.
I dagens lucka kan du vinna ett riktigt fint tvåhandsspö nämligen ett Zpey Inspire Classic 12,6′ #8. Zpey kompromissar aldrig när det gäller kvalitén och likt Zpeys andra spöserier är även denna byggd med marknadens bästa komponenter. Spöt har en jämn aktion genom hela klinga och passar såväl nybörjare som proffs. Svara rätt på dagens fråga så kan spöet bli ditt!
Du får chans att vina fina priser varje dag och så jättepriset förstås – ett kvalitetstält från välrenommerade Helsport. Tältet är särskilt utvecklat för krävande omständigheter – en sportfiskares vardag med andra ord…
Här hittar du Fiskejournalens julkalender.

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta