Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Familjefiske med 100-klubbare

Ett familjefiske på juldagen, med kompisar och barn, gav Christian Jansson hans andra 100-klubbare på kort tid. En härlig start på isfiskesäsongen.
Christian Jansson bor i Knivsta och har varit ute på Ekoln och isfiskat. Den 15 december blev det till en gädda på 104 centimeter och på juldagen var det alltså dags igen. Den här gången klarade gäddan metergränsen med två centimeter till godo.
Christian konstaterar själv att han haft en kanonstart på säsongen och nämner att två turer gett tre gädor över metern. Den största, på 114 centimeter, tog kompisen Roger när de fiskade i en insjö.
Svenne Andersson

Christian Jansson med 100-klubbaren som han lurade upp på isen på självaste juldagen.


Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta