makrill från land[/caption] " /> Fånga makrill från land | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fånga makrill från land
makrill från land

Missa inte Anders Nicanders artikel om makrillfiske i Fiskejournalen nummer 6.

Det finns många metoder för att fånga kustens snabbsimmande makrillar. I Fiskejournalen nummer 6 hittar du en guide till ett lyckat sommarfiske.
Vill du testa makrillfiske i sommar? Då ska du ta en titt i senaste Fiskejournalen. Vår havsfiskeexpert Anders Nicander guidar till vackra och fångstgivande fiskeplatser längs västkusten. Självklart får du även fisketips!
Pssst! Överlägset effektivast är kastmete med småsill som agn.
Här kan du bläddra i senaste numret.

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
En rad faktorer ligger bakom nedgången av gäddor i Göta älv och Nordre älv. Foto: Anders Lundin
Kris för populära gäddvatten – knappt någon föryngring

Göta älv i Ale kommun och Nordre älv inom Göteborgs stad har varit två populära gäddvatten för sportfiskare. Men frågan är hur länge till? En yngelinventering som Sportfiskarna genomfört visar på mycket låga tätheter av gäddyngel.

Det var på uppdrag av Göteborgs stad och Alefiskarna som Sportfiskarna inventerat gäddyngel i de båda älvarna. Bakgrunden var att gäddfisket har försämrats kraftigt under de senaste åren, och en teori är att föryngringen av gäddor inte fungerar tillfredsställande.

Inventeringen bekräftar just detta. I Nordre älv fångades endast två gäddyngel, båda strax nedströms Nordreälvsbron.
Här pekas flera faktorer ut som bidragande, exempelvis brist på bra lekområden, onaturlig vattenreglering, predation av spigg på gäddyngel samt predation av säl på vuxen gädda.

I Göta älv fångades 10 gäddyngel i det undersökta området.

De största hoten mot gäddbeståndet där anses, enligt Sportfiskarna, vara den onaturliga vattenregleringen, den tunga båttrafiken i älven samt predation från säl på vuxna och lekmogna gäddor.
Läs mer här!

Du kanske även gillar detta