makrill från land[/caption] " /> Fånga makrill från land | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fånga makrill från land
makrill från land

Missa inte Anders Nicanders artikel om makrillfiske i Fiskejournalen nummer 6.

Det finns många metoder för att fånga kustens snabbsimmande makrillar. I Fiskejournalen nummer 6 hittar du en guide till ett lyckat sommarfiske.
Vill du testa makrillfiske i sommar? Då ska du ta en titt i senaste Fiskejournalen. Vår havsfiskeexpert Anders Nicander guidar till vackra och fångstgivande fiskeplatser längs västkusten. Självklart får du även fisketips!
Pssst! Överlägset effektivast är kastmete med småsill som agn.
Här kan du bläddra i senaste numret.

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta