" /> Fångade en 30 kilos havsål – på tre meters djup | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Kanske läge för lite kustmete nästa gång du är Danmark? Den här fantastiska havsålen fångades vid stranden i en ryssja på bara tre meters djup! Foto: Mille Stilbjerg Dyhr
Fångade en 30 kilos havsål - på tre meters djup

En dansk yrkesfiskare drog upp en två meter lång och nästan 30 kilo tung havsål, när han i tisdags vittjade sina ryssjor i Lilla Bält. Fångsten gjordes på tre meters djup och får anses som högst sensationell.

När yrkesfiskaren Sejer Pedersen såg den väldiga kroppen i botten av ryssjan trodde han först att han fångat en säl. Men sedan såg han den långsmala kroppen och insåg att en havsål hade simmat in i det strandnära redskapet. Eftersom arten vanligtvis lever betydligt djupare, och dessutom är högst ovanlig i danska vatten, kunde han knappt tro sina ögon.
– Det är helt otroligt att få uppleva något sådant. Det händer bara en gång i livet, säger han till TV2 Fyn.

Se inslaget här.

Du har väl inte missat att det även i Norge finns riktigt stor havsål. Här kan du läsa om en fantastisk fisk som nyligen spöfångades från land.

Arten fångas emellanåt också i Sverige. Niklas Kolbeck lyckades dra upp ett vackert exemplar under fjolårets PNC , och hans teamkompis, Torbjörn Sandin, innehar det svenska sportfiskerekordet från 2005. Den fisken vägde 11,99 kilo och fångades sydväst om Måseskär.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta