[/caption] " /> "Fantastiskt rolig trollingtur" | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
”Fantastiskt rolig trollingtur”

Martin bojfors fick vara med om en givande trollingdag, toppfisken en gädda på 101 centimeter.

Martin Bojfors är flitig anmälare till Fiskejournalens tävling 100-klubben. Nu anmäler han ännu en gädda, fångad under en minst sagt givande trollingtur.
– Vi fick massor av gädda och flera över fem kilo, dessutom dubbelhugg med sjukilosgäddor, berättar Martin.
Den mist sagt givande dagen kröntes av en 101 centimeter lång gädda, som självklart anmäls till 100-klubben. Fisken högg i Lillsjön, Stockholms län på en Strike giant i färgen Firetiger.
Här kan du läsa mer om tävlingen 100-klubben.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta