Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Felkast blev 100-klubbare

Dagens sista kast belönade Emilie Björkman med en 100-klubbare.

En regnig dag på Klarälven utan någon större fiskelycka resulterade till slut i ett nytt personligt rekord – med fem kilos marginal.
Emilie Björkman från Linghed och en fiskekompis hade fiskat i flera timmar utan ett enda hugg. Regnet hade öst ner och de var, som hon uttrycker det, inte direkt i toppform. När oturen sedan började grina dem i ansiktet så var det svårt att hålla sig för skratt.
– Fiskekompisen Isak fick ett riktigt stort skatbo på sin rulle så vi bestämde oss för att åka hemåt, berättar Emilie.
Hon glömde dock inte den viktiga detaljen, sista kastet.
– Ett ordentligt felriktat kast, men då högg gäddan.
Gäddan var 109 centimeter lång och Emilie är nu stolt medlem i 100-klubben.
Här kan du läsa mer om 100-klubben. Tävlingen där alla vinner!
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta