Mattias Epperleins långa påskgädda har du säkerligen redan läst om men har du sätt filmen på återutsättningen? " /> FILM: Återutsättning av 132 centimeter gädda | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Mathias Arnham
Mattias Epperlein är av de få gäddfiskare som har lyckats med bedriften att kvala in i 130-klubben. Här nedan kan du se filmen på när han återutsätter sin vackra påskgädda.
FILM: Återutsättning av 132 centimeter gädda

Mattias Epperleins långa påskgädda har du säkerligen redan läst om men har du sätt filmen på återutsättningen?
Det är inte varje dag vi har fördelen att rapportera om gäddor i den här kalibern. 132 centimeter måste vi säga är lite av en bragd och det är endast ett fåtal fiskar som når upp till den här längden. Skulle man lyckas bedriften att fånga en stor gädda så är det bra att veta att de stora individerna är mycket viktiga för beståndet. Gör man bara rätt så är det inga som helst problem att sätta tillbaka dem efter fångst. Varsam hantering, långskaftad tång och en nerblött ”fiskmatta” är A och O för att lyckas med återutsättningen.

bra att veta att de stora individerna är mycket viktiga för beståndet…

Här ser du Mattias Epperleins 132-centimetersfisk glida tillbaka ner mot det svarta djupet.

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta