Tolvan – Minnen som aldrig sviker Tolvan – Minnen som aldrig sviker produceras av Freewater Pictures tillsammans med Markus Wickelgren och har premiär i mitten av november.[/caption] " /> Film med gädda i fokus | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Film med gädda i fokus
Tolvan – Minnen som aldrig sviker

Tolvan – Minnen som aldrig sviker produceras av Freewater Pictures tillsammans med Markus Wickelgren och har premiär i mitten av november.

Tolvan – Minnen som aldrig sviker är ingen film där du lär dig hur du fångar de absolut största gäddorna, inte heller är det en film som ger dig den bästa tekniken inom flötestrolling. Det är snarare en inblick hur livet som gäddfiskare är och kan vara, de sköna stunderna, den allt som oftast stora frustrationen och glädjen över de små och stora framgångarna. Att sedan två av de största gäddorna under år 2012 spelar huvudrollerna i filmen är bara en bonus.
Tolvan – Minnen som aldrig sviker produceras av Freewater Pictures tillsammans med Markus Wickelgren och har premiär i mitten av november. Nu har du chansen att boka en plats på förhandsvisningarna till filmen! Skicka ett mail till oskar@freewaterpictures.se och anmäl intresse.

Datum och tid:
31 oktober – Stockholm: Filmhuset, Gärdet 19:00
1 november – Jönköping: Högskolan ”HLK” 19:00
2 november – Göteborg: Fiskejournalens Huvudkontor, Stenkullen 19:00
– Vi pratar gäddfiske, resan till Alaska och visar såklart filmen. De som vill kan följa med till någon härlig pub efteråt och ta en bira tillsammans. Alla är välkomna, hälsar filmskaparna.

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta