Film med gädda i fokus

Tolvan – Minnen som aldrig sviker

Tolvan – Minnen som aldrig sviker produceras av Freewater Pictures tillsammans med Markus Wickelgren och har premiär i mitten av november.

Tolvan – Minnen som aldrig sviker är ingen film där du lär dig hur du fångar de absolut största gäddorna, inte heller är det en film som ger dig den bästa tekniken inom flötestrolling. Det är snarare en inblick hur livet som gäddfiskare är och kan vara, de sköna stunderna, den allt som oftast stora frustrationen och glädjen över de små och stora framgångarna. Att sedan två av de största gäddorna under år 2012 spelar huvudrollerna i filmen är bara en bonus.
Tolvan – Minnen som aldrig sviker produceras av Freewater Pictures tillsammans med Markus Wickelgren och har premiär i mitten av november. Nu har du chansen att boka en plats på förhandsvisningarna till filmen! Skicka ett mail till oskar@freewaterpictures.se och anmäl intresse.

Datum och tid:
31 oktober – Stockholm: Filmhuset, Gärdet 19:00
1 november – Jönköping: Högskolan ”HLK” 19:00
2 november – Göteborg: Fiskejournalens Huvudkontor, Stenkullen 19:00
– Vi pratar gäddfiske, resan till Alaska och visar såklart filmen. De som vill kan följa med till någon härlig pub efteråt och ta en bira tillsammans. Alla är välkomna, hälsar filmskaparna.

Annons
AKTUELLT

Snart dags för Västerhavsveckan

Fiska, åka båt, paddla kajak och samla in spännande djur från havet är bara några av de aktiviteter som erbjuds under årets Västerhavsvecka. I år firas 10-årsjubileum och fler orter är någonsin medverkar med roliga, spännande och havsnära aktiviteter.

Tonfiskar siktade i Öresund

Igår bjöds färjepassagerare och personal på en mäktig syn under den korta överfarten mellan Helsingborg och Ven. Ytan bröts av ett stim blåfenade tonfiskar som alla var i tungviktsklassen!

Squirmy: flugan som är både älskad och hatad

Den liknar mest en bit skräp och lär aldrig pryda någon tavla ihop med klassiska laxstreamers. Men fisk fångar den! Squirmy tar flugvärlden med storm och trots många skeptiska blickar har den nog kommit för att stanna.

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...