" />
Annons
Filmat drömhugg från Lappland | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Hans Hällman
"Den är inte stor". "Eller...?" När "gäddan" blev en abborre så höjdes pulsen rejält!
Filmat drömhugg från Lappland

När Lenny Nilsson skickade iväg sitt skeddrag över den lappländska sjön var målet att locka en storgädda till hugg. Men fisken han krokade väckte ingen större uppståndelse – förrän en fantastisk abborre visade sig i ytan! Att hela härligheten filmades gör ju inte saken sämre.

Lenny och vännerna Albin Jönsson och David Andersson hade sträckkört från halländska Ullared till den lappländska vildmarken i jakten på gädda.
I en av sjöarna hade fisket varit fantastiskt – med 17 landade gäddor på fyra timmar – så den fick förnyat förtroende när halva veckan hade gått. Men vädret hade slagit om sedan sist och gäddorna var plötsligt svårtrugade. Däremot fick solen tydligen fart på en av sjöns megaborrar – för i ett av kasten sög det tag i Lennys åtta centimeters Rapala Minnow Spoon.
– Jag trodde först att det var en mindre gädda. Men sen kände jag rycken och funderade på om det kunde vara en abborre, berättar Lenny.

Och visst var det så. När fisken visade sig i ytan blev det fart i båten. Det kan man se på den film som nu lagts upp på Youtube. Och inte minst höra!

Abborren var 50,5 centimeter lång och tvingade ner vågen till 1,88 kilo. Därmed höjde Lenny sitt personbästa och fick ett härligt minne till den långa bilresan hem.

Foto: Lenny Nilsson

Stort grattis till en fantastisk fisk!

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
17 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Håll koll på vilka regler som gäller för torskfiske i Östersjön.
Bara två torskar per dag – kvoter omfattar fritidsfisket

Tidigare i veckan beslutade EU-ministrarna om fiskekvoterna för Östersjön nästa år. Det innebär också att reglerna för fritidsfisket efter torsk har fastställts.

De beslutade kvoterna innebär en bag-limit på fem torskar per fiskare och dag i västra Östersjön (område SD 22-24). Mellan 1 februari–31 mars i område SD 22-24 gäller en bag-limit på endast två torskar per fiskare och dag.
Fritidsfisket kommer med andra ord att regleras på samma sätt under 2021 som det gjordes under 2020.

Fritidsfiske av torsk i delområde 24 utanför 6 nautiska mil (NM) från baslinjen är förbjudet under 2021. Fiske av torsk är också förbjudet för fritidsfiskare i hela delområdet 25 och 26.
På Havs- och Vattenmyndighetens hemsida kan du läsa allt om vilka fiskeregler som gäller i respektive område.

Du kanske även gillar detta