" />
Annons
Filmat drömhugg från Lappland | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Hans Hällman
"Den är inte stor". "Eller...?" När "gäddan" blev en abborre så höjdes pulsen rejält!
Filmat drömhugg från Lappland

När Lenny Nilsson skickade iväg sitt skeddrag över den lappländska sjön var målet att locka en storgädda till hugg. Men fisken han krokade väckte ingen större uppståndelse – förrän en fantastisk abborre visade sig i ytan! Att hela härligheten filmades gör ju inte saken sämre.

Lenny och vännerna Albin Jönsson och David Andersson hade sträckkört från halländska Ullared till den lappländska vildmarken i jakten på gädda.
I en av sjöarna hade fisket varit fantastiskt – med 17 landade gäddor på fyra timmar – så den fick förnyat förtroende när halva veckan hade gått. Men vädret hade slagit om sedan sist och gäddorna var plötsligt svårtrugade. Däremot fick solen tydligen fart på en av sjöns megaborrar – för i ett av kasten sög det tag i Lennys åtta centimeters Rapala Minnow Spoon.
– Jag trodde först att det var en mindre gädda. Men sen kände jag rycken och funderade på om det kunde vara en abborre, berättar Lenny.

Och visst var det så. När fisken visade sig i ytan blev det fart i båten. Det kan man se på den film som nu lagts upp på Youtube. Och inte minst höra!

Abborren var 50,5 centimeter lång och tvingade ner vågen till 1,88 kilo. Därmed höjde Lenny sitt personbästa och fick ett härligt minne till den långa bilresan hem.

Foto: Lenny Nilsson

Stort grattis till en fantastisk fisk!

Hans Hällman

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, den nationella planen duger inte, anser Älvräddarna. Här Hednäs kraftstation i Åbyälven, där fisk hindras från att ta sig vidare.
Regeringens beslut om vattenkraften överklagas

Älvräddarna hade förhoppningen att den nationella planen för nya miljövillkor inom vattenkraften skulle bli det stora trendbrottet. Det blev det inte alls – anser Älvräddarna. I stället överklagar de nu Regeringens beslut att anta planen.

Organisationen anser att den nationella planen för omprövning av vattenkraften står i direkt strid med EU-rätten. Med anledning av detta överklagas nu regeringens beslut till Högsta förvaltningsdomstolen.

”Enligt ramdirektivet för vatten ska unionens vattenförekomster uppnå så kallad god ekologisk status senast 2027. Enligt regeringsbeslutet ska de sista omprövningarna påbörjas först 2037. Med ett inriktningsmål om att max 1,5 terawattimmar ska avsättas för miljöskyddsåtgärder och därtill ett krav riktat till vattenmyndigheterna att alla ramdirektivets möjligheter till undantag från kravet på god ekologisk status ska användas, blir det inte möjligt för Sverige att leva upp till ramvattendirektivets krav”, framgår det av Älvräddarnas ansökan.

Vilka är då Älvräddarnas förhoppningar om att Högsta förvaltningsdomstolen ska pröva fallet?
– Vi utgår från att HFD har den juridiska integritet som krävs för att se regeringsbeslutets brister, säger Älvräddarnas generalsekreterare Christer Borg till Fiskejournalen.

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Du kanske även gillar detta