Filmfestival om vatten

Den flerfaldigt prisbelönade filmen "Expedition Den Gamle och Havet" visas på filmfestivalen "Voices from the Waters" den 29 november. Fri entré!

Den flerfaldigt prisbelönade filmen ”Expedition Den Gamle och Havet” visas på filmfestivalen ”Voices from the Waters” den 29 november. Fri entré!

Lördagen den 29 november arrangeras den internationella filmfestivalen ”Voices from the Waters” i Lerum utanför Göteborg. Temat är vattenmiljö och hållbart fiske. En av filmerna som visas är ”Expedition den Gamle och Havet”.
Hur allvarlig är utfiskningen? Hur påverkar plasten Bohuslän? Vilka lösningar finns det? Med olika filmer och aktiviteter beskrivs hoten och möjligheterna. En heldag om vatten – sött och salt, lokalt och globalt. Det är fri entré till hela programmet.
Voices from the Waters är en internationell festival som samlar fiskare och forskare, filmare och konstnärer, pedagoger och miljöarbetare, som alla jobbar med det som är livets början och förutsättning – vatten och hav.

En av filmerna som visas är den flerfaldigt internationellt prisbelönade ”Expedition Den Gamle och Havet” med Fiskejournalens chefredaktör Martin Falklind. Både Martin Falklind och filmens producent Maria Ålander kommer vara på plats för att berätta om goda exempel och lösningar när det gäller ett ekologiskt hållbart fiske.
Festivalen etablerades i Indien av Bangalore Film Society, som ett sätt att aktualisera livsviktiga vattenfrågor genom film, konst och möten. Nätverkstan Kultur tog förra året initiativet till Göteborg och Sverige. I år har festivalen även skapat satelliter i Ale, Kungälv, Lerum och Hamburgsund.
Festivalen i Lerum invigs av Ms Diana Ross Khumbongmayum och Mr George Kutty Luckose från Bangalore Film Society, initiativtagarna till moderfestivalen i Indien.

Plats/tid: Dergårdsteatern i Lerum, 11.00-18.00.
Expedition Den Gamle och Havet: visas kl. 15.00.
Fullständigt program: www.lerum.se
Arrangör i Lerum: Lerums kommun i nära samarbete med Nätverkstan Kultur, Studieförbundet vuxenskolan, Fiskejournalen och Lerums Naturskyddsförening.

Annons
AKTUELLT

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Tidernas 3 bästa gösbeten

Fiskejournalen har gjort statistik på 40 000 fångster från Sportfiskarnas storfiskregister och vårt eget Recordfiskregister. Här nedan följer de tre beten som fångat flest gösar i våra register. Här följer tidernas tre bästa gösbeten:   Klicka på bildspelet här nedan för att se resultatet:

Fin film om gäddfabriker

Är du nyfiken på hur en gäddfabrik fungerar? Kika i så fall på Linus Gradins kortfilm som förklarar just detta. Sportfiskarnas gäddexperten Olof Engstedt medverkar och berättar om ett lyckat projekt i Blekingevattnet Vambåsa.

Makrillen är här – så tar du den!

En av våra mest älskade fiskar har nu återkommit till vår saltstänkta kust. En makrill på kroken glädjer alla och får man fler på en gång går pulsen lätt i taket. Här kommer en rad tips på hur du fångar det grönsvarta guldet under den tidiga säsongen!

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...