Den flerfaldigt prisbelönade filmen "Expedition Den Gamle och Havet" visas på filmfestivalen "Voices from the Waters" den 29 november. Fri entré! Den flerfaldigt prisbelönade filmen "Expedition Den Gamle och Havet" visas på filmfestivalen "Voices from the Waters" den 29 november. Fri entré![/caption] " /> Filmfestival om vatten | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Morgan Fihn
Filmfestival om vatten
Den flerfaldigt prisbelönade filmen "Expedition Den Gamle och Havet" visas på filmfestivalen "Voices from the Waters" den 29 november. Fri entré!

Den flerfaldigt prisbelönade filmen ”Expedition Den Gamle och Havet” visas på filmfestivalen ”Voices from the Waters” den 29 november. Fri entré!

Lördagen den 29 november arrangeras den internationella filmfestivalen ”Voices from the Waters” i Lerum utanför Göteborg. Temat är vattenmiljö och hållbart fiske. En av filmerna som visas är ”Expedition den Gamle och Havet”.
Hur allvarlig är utfiskningen? Hur påverkar plasten Bohuslän? Vilka lösningar finns det? Med olika filmer och aktiviteter beskrivs hoten och möjligheterna. En heldag om vatten – sött och salt, lokalt och globalt. Det är fri entré till hela programmet.
Voices from the Waters är en internationell festival som samlar fiskare och forskare, filmare och konstnärer, pedagoger och miljöarbetare, som alla jobbar med det som är livets början och förutsättning – vatten och hav.

En av filmerna som visas är den flerfaldigt internationellt prisbelönade ”Expedition Den Gamle och Havet” med Fiskejournalens chefredaktör Martin Falklind. Både Martin Falklind och filmens producent Maria Ålander kommer vara på plats för att berätta om goda exempel och lösningar när det gäller ett ekologiskt hållbart fiske.
Festivalen etablerades i Indien av Bangalore Film Society, som ett sätt att aktualisera livsviktiga vattenfrågor genom film, konst och möten. Nätverkstan Kultur tog förra året initiativet till Göteborg och Sverige. I år har festivalen även skapat satelliter i Ale, Kungälv, Lerum och Hamburgsund.
Festivalen i Lerum invigs av Ms Diana Ross Khumbongmayum och Mr George Kutty Luckose från Bangalore Film Society, initiativtagarna till moderfestivalen i Indien.

Plats/tid: Dergårdsteatern i Lerum, 11.00-18.00.
Expedition Den Gamle och Havet: visas kl. 15.00.
Fullständigt program: www.lerum.se
Arrangör i Lerum: Lerums kommun i nära samarbete med Nätverkstan Kultur, Studieförbundet vuxenskolan, Fiskejournalen och Lerums Naturskyddsförening.

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta