[/caption] " /> Fin regnbåge i Rapala Cup | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fin regnbåge i Rapala Cup

Eric Asplund anmäler en flugfångad regnbåge till Rapala Cup.

Tävlingen Rapala Cup vänder sig till barn och ungdomar upp till 16 år. Redan efter en månad kan vi räkna in cirka 370 tävlande och nästan 1100 anmälda fiskar. Tävlingen pågår till och med sista september.
Eric Asplund från Ulricehamn är en flitig deltagare i Rapala Cup. Han anmäler nu en riktigt fin regnbåge. Erik flugfiskade i en damm utanför sin hemmaort när fisken högg. Fiskejournalen säger grattis till fångsten.
Vill du också vara med i Rapala Cup? Klicka här för mer information.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta