Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Fint slut på semestern

Sista semesterdagen skulle naturligtivs ägnas åt fiske, tyckte Pierre Wellander, så han gav sig ut trots dystra väderprognoser. Han blev duktigt blöt, men lurade två fina 100-klubbare.
Pierre, som bor i Dals Ed hade bestämt sig för att satsa på flötestrolling i Dalslands kanal. Morgonen ägnades åt mörtmete och snart var spannen full.
”De första timmarna bjöd på hällregn och endast en mindre gädda. Till slut kom ett efterlängtat regnuppehåll och stax efteråt klippte gäddan mörten som serverade 3,5 meter under ytan. Fajten blev intensiv, men till slut låg hon i håven”, berättar Pierre om den kanonfina gäddan på 115 centimeter och 11,91 kilo.
Det dröjde inte länge innan det började regna igen, men Pierre bestämde sig för att härda ut tills sista mörten var förbrukad.
”Efter en tid med mer eller mindre oavbruten ösning av regnvatten dök flötet igen. Mothugget satt och gäddan gav mig en rejäl åktur.”
Den gäddan var 108 centimeter lång. Kanske kan man säga att 223 centimeter gädda troligen vägde upp rätt många millimeter regn…
Svenne Andersson

En av de fina gäddor som blev belöningen för en dyblöt Pierre Wellander.

En av de fina gäddor som blev belöningen för en dyblöt Pierre Wellander.

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta