Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fish Fight på SVT

Den brittiske stjärnkocken Hugh Fearnley-Whittingstall har fått nog. Han står inte ut med att reglerna tvingar fiskare att kasta enorma mängder prima fisk tillbaka i sjön till ingen nytta eftersom den ändå är dödsdömd. (Foto: Channel 4)

Brittiske stjärnkocken Hugh Fearnley-Whittingstall startade kampanjen Fish Fight. I kväll klockan 18.00 sänder SVT2 en dokumentär om kampen för ett levande hav – en kamp Fiskejournalen och ni läsare varit högst delaktig i.
I kväll klocka 18:00 sänder SVT2 den första av en tredelad dokumentär om Hugh Fearnley-Whittingstall och hans initiativ för att ändra fiskepolitiken i Bryssel. Kampanjen Fish Fight handlar om att få slut på dumpning. Trålar och andra industriella fiskeredskap är gjorda för att fånga så mycket fisk som möjligt. Det europeiska kvotsystemet innebär dock att stora delar av fångsten inte får säljas. Den fisk som tillhör fel art, är för liten eller råkar överskrida den tilldelade kvoten kastas över bord, död eller döende.

Fiskejournalen har tillsammans med Fish Fight samlat Sveriges kock och rockeliten i en enad protest mot utkast. Läs mer på vår sida Engagera Dig.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta