Fiske för ungdomar

Kvar i Stockholm under sommaren? Då kan du passa på att testa stadens fina sportfiske – alldeles gratis. Den 21 juni slår Strömmens sportfiske upp portarna.
För fjortonde året på raken kan ungdomar komma förbi Skeppsholmen, låna fiskeutrustning, binda flugor, göra egna vobbler och fiska. Fisket sker i centrala Stockholm, både från båt och land. Dessutom arrangeras längre resor tisdagar och torsdagar, hela sommaren. Öringar, regnbågar, gäddor, gösar, abborrar, sutare och karpar finns på utflyktslistan. De flesta destinationer är tillgängliga med kommunaltrafik, för att lära ungdomarna att själva hitta ut till vattnen. Verksamheten på Skeppsholmen är öppen även under utflyktsdagarna.
Strömmens sportfiske är öppet för ungdomar mellan 10 och 17 år, mellan den 21 juni och 15 augusti, varje dag kl.10-18. Allting är gratis, utom resorna då man får betala biljetten själv. Norrmalms stadsdelsförvaltning arrangerar och ytterligare information kan man få på tel.08-6792828.
Svenne Andersson

En fin gädda från förra årets fiske i Stockholm. Den lycklige fångstmannen heter Albin.

En fin gädda från förra årets fiske i Stockholm. Den lycklige fångstmannen heter Albin.

Annons
AKTUELLT

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...