[/caption] " /> Fiske och gourmetmatlagning på Bornholm | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fiske och gourmetmatlagning på Bornholm

Fånga och tillaga din fångst med finess. Gordon P Hendriksen finns på Bornholm för att hjälpa dig att fånga middagen.

Arrangemanget ”Sol över Gudhjem” på Bornholm expanderar i år till tre dagar – med matupplevelser av högsta kvalitet, varav en är särskilt avsedd för oss sportfiskare.
De bästa och färskaste ingredienserna i matlagning är de du själv plockar, gräver upp jorden – eller ännu roligare: fångar själv. Sol över Gudhjem ger dig möjligheten att fånga din egen torsk och tillaga den enligt konstens alla regler.
Du anmäler på förhand om du vill delta i matlagningskurser och fiskeguidning. Det senare arrangeras av Fiskejournalens medarbetare Gordon P Hendriksen.
Läs mer här.

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta