Julafton kom tidigt i år för alla som vill bryta ned sitt fiske till molekylnivå. En av landets absolut mest framgångsrika tävlingsfiskare, Mikko Seppänen, delar med sig av många hemligheter i en färsk instruktionsvideo. " /> Fiske på molekylnivå med Mikko Seppänen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Hur kan Mikko Seppänen och Mathias Holgersson vara så framgångsrika? Mikko delar med sig av några hemligheter i en färsk instruktionsvideo. Foto: Freewater Pictures
Fiske på molekylnivå med Mikko Seppänen

Julafton kom tidigt i år för alla som vill bryta ned sitt fiske till molekylnivå. En av landets absolut mest framgångsrika tävlingsfiskare, Mikko Seppänen, delar med sig av många hemligheter i en färsk instruktionsvideo.

Hur ska man lyckas i sitt vatten eller i ett nytt vatten? Hur ska man tänka och knäcka koden? Det är frågeställningarna som ligger till grund för Mikko Seppänens 1 timme och 7 minuter långa video, där han grundläggande förklarar hur man bryter ner ett vatten för att så snabbt som möjligt lyckas.

Videon riktar sig främst till de redan invigda, men han hoppas att även nybörjare kan snappa upp någonting. Mikko Seppänen har tillsammans med Mathias Holgersson nått stora nationella framgångar de senaste åren, med segrar i bland annat Perch Fight och Pike Fight.

En av de första uppmaningarna i Mikkos video är att göra jobbet hemma, alltså ta reda på så många förutsättningar om det aktuella vattnet innan du sätter dig i båten. Är den djup, grund, vegetationsrik eller klar?

”Verkar det finnas intresse så har jag tänkt fortsätta göra videos som går mer djupgående inpå varje aspekt och hur mina tankegångar är”, skriver Mikko Seppänen själv.

Vi på Fiskejournalen gissar att det med andra ord kommer en uppföljning.

Här nedan kan ni se videon:

 

 

Relaterad nyhet från din region
46 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta