[/caption] " /> Fiskeäventyr med Falklind | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fiskeäventyr med Falklind

I morgon tisdag berättar Martin Falklind om projekt “Expedition den gamle och havet”. (Foto: Pasi Helin)

På tisdag den 19 mars blir det ett äventyrligt föredrag på Medborgarhuset i Alafors, med Fiskejournalens chefredaktör Martin Falklind på scen.
Vi får följa med bakom kulisserna på Martins och hans vänners senaste projekt “Expedition den gamle och havet”. Det blir ett spännande föredrag om hur Martin försöker förverkliga barndomsdrömmen – att ensam, långt ut till havs, fånga en spjutfisk större än båten han sitter i. Vi vågar redan nu utlova fantastiska filmklipp, galna fiskehistorier, massor av vackra bilder och ett underbart bra exempel på hur man kan förvalta våra hav utan att förbruka det.
Kl.18.00 drar det igång och alla ungdomar under 18 år har gratis entré och fika. Vuxna betalar 60:- i entré och 20:- för fika. Allt överskott från kvällen går till fiskevård och ungdomsaktiviteter.
Arrangör är Ledets Fiskeförening i samarbete med Studiefrämjandet och Fiskejournalen.
Läs mer här.

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Försvarsmakten meddelar att de kommer att öka sin närvaro i skärgården.
Här ska sportfiskare se upp för militären!

Det är många som ska samsas om utrymmet i skärgården. Försvarsmakten meddelar nu att de kommer att öka sin närvaro i både Stockholms skärgård och områden utanför Göteborg, där det finns anledning för sportfiskare att hålla sig undan.

Enligt försvarmakten är orsaken till deras ökade närvaro att nya värnpliktiga behöver utbildas samt det ”försämrade” världsläget. Enligt försvarsmakten kan det faktiskt få motsatt effekt bland allmänheten att de ökar sin närvaro, alltså att ännu fler båtar åker ut.
– Det finns en okunskap och fritidsbåtar kommer för nära för att ta selfies, säger Rebecca Landberg, kapten i marinen, till SVT.

Här är områdena som gäller:
* Stockholms södra skärgård, främst Hårsfjärden, Mysingen och nordvart mot Dalarö, Långbälingssund, Järnholmssund och Gåsstensfjärden.
Stockholms mellersta skärgård, norr och syd om Björkö Kroksö, området runt Korsö, Träsköfjärden och området runt Lådna Låren.
Stockholms norra skärgård, området runt Söderarm.
Gryts och Valdemarsviks skärgård.
Karlskronas yttre redd.
*Göteborgs skärgård, främst mellan Björkö och Tistlarna.

Du kanske även gillar detta