Fiskeförbrödring i Knäred

Leli Karlsson vann kvinnoklassen med den här fina regnbågen när danska och svenska sportfiskare tävlade i Knäred. (Foto: Kenneth Svensson)

Leli Karlsson vann kvinnoklassen med den här fina regnbågen när danska och svenska sportfiskare tävlade i Knäred. (Foto: Kenneth Svensson)

Den som kan sin svenska historia vet att Sverige och Danmark slöt en historisk fred i Knäred 1613. Precis 400 år senare möttes danskar och svenskar igen – men nu i en prestigelös fiskelandskamp.
För att fira att det i år är 400-årsjubileum av freden i Knäred bjöd ägaren av Sunnedams Sportfiske, Martin Ahlström, in danska och svenska sportfiskare till en fredlig ”landskamp” i fiske.
Varje lag hade 15 deltagare och tre lagledare. Dessutom fanns det en hel del supportrar på plats. Trots det fina vädret landades många regnbågar och flest fick det svenska laget. Stämningen var på topp och att det märktes tydligt att brödrafolken har krigat färdigt för länge sedan.
Alla deltagare fick var sin t-tröja som minne och så delades det ut en hel del priser till de största fiskarna i respektive klass. Största fisk togs av Kenneth Gustavsson, en regnbåge på prick 4 kilo. Leli Karlsson vann kvinnoklassen med en båge på 3,26 kilo och 11-åriga dottern Mariell visade att hon inte vansläktats och vann ungdomsklassen med en fisk på 3,18 kilo.
Svenne Andersson

Annons
AKTUELLT

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Tidernas 3 bästa gösbeten

Fiskejournalen har gjort statistik på 40 000 fångster från Sportfiskarnas storfiskregister och vårt eget Recordfiskregister. Här nedan följer de tre beten som fångat flest gösar i våra register. Här följer tidernas tre bästa gösbeten:   Klicka på bildspelet här nedan för att se resultatet:

Fin film om gäddfabriker

Är du nyfiken på hur en gäddfabrik fungerar? Kika i så fall på Linus Gradins kortfilm som förklarar just detta. Sportfiskarnas gäddexperten Olof Engstedt medverkar och berättar om ett lyckat projekt i Blekingevattnet Vambåsa.

Makrillen är här – så tar du den!

En av våra mest älskade fiskar har nu återkommit till vår saltstänkta kust. En makrill på kroken glädjer alla och får man fler på en gång går pulsen lätt i taket. Här kommer en rad tips på hur du fångar det grönsvarta guldet under den tidiga säsongen!

Östersjöflundran – unik art i Östersjön

Östersjöns skrubbskäddor är genetisk isolerade från varandra och tillhör två olika arter. Upptäckten gjordes i fjol och nu har forskarna beslutat att den art som endast lever i Östersjön ska heta Östersjöflundra, Platichthys solemdali.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...