Leli Karlsson vann kvinnoklassen med den här fina regnbågen när danska och svenska sportfiskare tävlade i Knäred. (Foto: Kenneth Svensson) Leli Karlsson vann kvinnoklassen med den här fina regnbågen när danska och svenska sportfiskare tävlade i Knäred. (Foto: Kenneth Svensson)[/caption] " /> Fiskeförbrödring i Knäred | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fiskeförbrödring i Knäred
Leli Karlsson vann kvinnoklassen med den här fina regnbågen när danska och svenska sportfiskare tävlade i Knäred. (Foto: Kenneth Svensson)

Leli Karlsson vann kvinnoklassen med den här fina regnbågen när danska och svenska sportfiskare tävlade i Knäred. (Foto: Kenneth Svensson)

Den som kan sin svenska historia vet att Sverige och Danmark slöt en historisk fred i Knäred 1613. Precis 400 år senare möttes danskar och svenskar igen – men nu i en prestigelös fiskelandskamp.
För att fira att det i år är 400-årsjubileum av freden i Knäred bjöd ägaren av Sunnedams Sportfiske, Martin Ahlström, in danska och svenska sportfiskare till en fredlig ”landskamp” i fiske.
Varje lag hade 15 deltagare och tre lagledare. Dessutom fanns det en hel del supportrar på plats. Trots det fina vädret landades många regnbågar och flest fick det svenska laget. Stämningen var på topp och att det märktes tydligt att brödrafolken har krigat färdigt för länge sedan.

Alla deltagare fick var sin t-tröja som minne och så delades det ut en hel del priser till de största fiskarna i respektive klass. Största fisk togs av Kenneth Gustavsson, en regnbåge på prick 4 kilo. Leli Karlsson vann kvinnoklassen med en båge på 3,26 kilo och 11-åriga dottern Mariell visade att hon inte vansläktats och vann ungdomsklassen med en fisk på 3,18 kilo.
Svenne Andersson

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta