Slovenien är ett land som under de senare åren blivit allt mer populärt bland flugfiskare i Europa. Italienare, tyskar, engelsmän och nu även svenskar reser hit för att njuta av vackra landskap och spännande flugfiske. " /> Fiskejournalen och Allt om Flugfiske i Slovenien | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Anders Holm
Chefredaktören Anders Holm gläds över Fiskejournalens framgångar. Foto: Ulf Börjesson
Fiskejournalen och Allt om Flugfiske i Slovenien

Slovenien är ett land som under de senare åren blivit allt mer populärt bland flugfiskare i Europa. Italienare, tyskar, engelsmän och nu även svenskar reser hit för att njuta av vackra landskap och spännande flugfiske.
Just nu befinner sig Anders Holm från Fiskejournalen respektive Ulf Börjesson från Allt om Flugfiske i Slovenien för att ta tempen på flugfiskepulsen i det Alpprydda landet. Jakten på harr, marmorataöring, regnbåge och brunöring sker i såväl kända som okända vatten. Till sin hjälp har de skickliga guider från de lokala fiskeklubbarna, representanter från The Fisheries Research Institute of Slovenia samt SPIRIT. De är till stor hjälp för att skapa en så klar bild som möjligt av vad landet erbjuder flugfiskare som reser hit.

Och redan efter ett par dagar är övertygelsen stor – Slovenien är ett fantastiskt land för flugfiskaren.

– Redan första dagen började jag planera för nästa resa, bara ett se bergen och de klara strömmarna var tillräckligt för mig. Att sedan få träffa alla härliga människor och dessutom ha ett kanonfiske, det gjorde mig bara ännu mer övertygad, jag ska tillbaka!, hälsar Ulf Börjesson
Om du är nyfiken på Slovenien, håll utkik  i Fiskejournalen och Allt om Flugfiske framöver.
Anders Holm

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta