Slovenien är ett land som under de senare åren blivit allt mer populärt bland flugfiskare i Europa. Italienare, tyskar, engelsmän och nu även svenskar reser hit för att njuta av vackra landskap och spännande flugfiske. " /> Fiskejournalen och Allt om Flugfiske i Slovenien | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Anders Holm
Chefredaktören Anders Holm gläds över Fiskejournalens framgångar. Foto: Ulf Börjesson
Fiskejournalen och Allt om Flugfiske i Slovenien

Slovenien är ett land som under de senare åren blivit allt mer populärt bland flugfiskare i Europa. Italienare, tyskar, engelsmän och nu även svenskar reser hit för att njuta av vackra landskap och spännande flugfiske.
Just nu befinner sig Anders Holm från Fiskejournalen respektive Ulf Börjesson från Allt om Flugfiske i Slovenien för att ta tempen på flugfiskepulsen i det Alpprydda landet. Jakten på harr, marmorataöring, regnbåge och brunöring sker i såväl kända som okända vatten. Till sin hjälp har de skickliga guider från de lokala fiskeklubbarna, representanter från The Fisheries Research Institute of Slovenia samt SPIRIT. De är till stor hjälp för att skapa en så klar bild som möjligt av vad landet erbjuder flugfiskare som reser hit.

Och redan efter ett par dagar är övertygelsen stor – Slovenien är ett fantastiskt land för flugfiskaren.

– Redan första dagen började jag planera för nästa resa, bara ett se bergen och de klara strömmarna var tillräckligt för mig. Att sedan få träffa alla härliga människor och dessutom ha ett kanonfiske, det gjorde mig bara ännu mer övertygad, jag ska tillbaka!, hälsar Ulf Börjesson
Om du är nyfiken på Slovenien, håll utkik  i Fiskejournalen och Allt om Flugfiske framöver.
Anders Holm

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta