Fiskejournalen och Allt om Flugfiske i Slovenien

Regnbågarna i Slovenien är oerhört stridbara. Här Anders Holm med en vacker fisk som föredrog en lokalt bunden fluga. Foto: Ulf Börjesson

Regnbågarna i Slovenien är oerhört stridbara. Här Anders Holm med en vacker fisk som föredrog en lokalt bunden fluga. Foto: Ulf Börjesson

Slovenien är ett land som under de senare åren blivit allt mer populärt bland flugfiskare i Europa. Italienare, tyskar, engelsmän och nu även svenskar reser hit för att njuta av vackra landskap och spännande flugfiske.
Just nu befinner sig Anders Holm från Fiskejournalen respektive Ulf Börjesson från Allt om Flugfiske i Slovenien för att ta tempen på flugfiskepulsen i det Alpprydda landet. Jakten på harr, marmorataöring, regnbåge och brunöring sker i såväl kända som okända vatten. Till sin hjälp har de skickliga guider från de lokala fiskeklubbarna, representanter från The Fisheries Research Institute of Slovenia samt SPIRIT. De är till stor hjälp för att skapa en så klar bild som möjligt av vad landet erbjuder flugfiskare som reser hit.

Och redan efter ett par dagar är övertygelsen stor – Slovenien är ett fantastiskt land för flugfiskaren.

– Redan första dagen började jag planera för nästa resa, bara ett se bergen och de klara strömmarna var tillräckligt för mig. Att sedan få träffa alla härliga människor och dessutom ha ett kanonfiske, det gjorde mig bara ännu mer övertygad, jag ska tillbaka!, hälsar Ulf Börjesson
Om du är nyfiken på Slovenien, håll utkik  i Fiskejournalen och Allt om Flugfiske framöver.
Anders Holm

Annons
AKTUELLT

Snart dags för Västerhavsveckan

Fiska, åka båt, paddla kajak och samla in spännande djur från havet är bara några av de aktiviteter som erbjuds under årets Västerhavsvecka. I år firas 10-årsjubileum och fler orter är någonsin medverkar med roliga, spännande och havsnära aktiviteter.

Tonfiskar siktade i Öresund

Igår bjöds färjepassagerare och personal på en mäktig syn under den korta överfarten mellan Helsingborg och Ven. Ytan bröts av ett stim blåfenade tonfiskar som alla var i tungviktsklassen!

Squirmy: flugan som är både älskad och hatad

Den liknar mest en bit skräp och lär aldrig pryda någon tavla ihop med klassiska laxstreamers. Men fisk fångar den! Squirmy tar flugvärlden med storm och trots många skeptiska blickar har den nog kommit för att stanna.

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...