Det började med karpmete och slutade jorden runt. Fiskejournalens mångårige medarbetare PO Johannesson andas och lever fiske. På Sportfiskemässans scen delar han med sig av sina allra roligaste fiskeäventyr. " /> Fiskejournalens globetrotter på scenen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Mathias Arnham
Fiskejournalens globetrotter på scenen

Det började med karpmete och slutade jorden runt. Fiskejournalens mångårige medarbetare PO Johannesson andas och lever fiske. På Sportfiskemässans scen delar han med sig av sina allra roligaste fiskeäventyr.

Har du läst Fiskejournalen så har du garanterat läst något som PO Johannesson har skrivit. I snart 25 år har han varit en av våra allra mest frekventa medarbetare och levererat artiklar om allt från karpmete till senaste metoderna för gös och gädda. För att inte tala om alla långväga fisken som han har delat med sig av – goonchfiske i Indien, arapaimajakt i Amazonas, muskyfiske på andra sidan Atlanten och maldrömmar i Sydeuropa. En sann fiskeglobetrotter med andra ord!

Lördagen den 2 april kl 14.30 äntrar PO Sportfiskemässans stora scen, där han tillsammans med Martin Falklind kommer att bjuda på några riktigt sköna rövarhistorier. Missa inte det!

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfisket och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta