Klen fiskelina blir stark muskel. (Foto: University of Texas at Dallas) Klen fiskelina blir stark muskel. (Foto: University of Texas at Dallas)[/caption] " /> Fiskelina i framtidens robotar | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fiskelina i framtidens robotar
Klen fiskelina blir stark muskel. (Foto: University of Texas at Dallas)

Klen fiskelina blir stark muskel. (Foto: University of Texas at Dallas)

Många anser att nylonlinan har för dåliga brottstyrka för sportfiske. Det gör inte forskare vid University of Texas at Dallas. De har skapat konstgjorda nylonmuskler som är 100 gånger starkare än människans.
Användningsområdet är olika former av proteser i framtiden, men framförallt kan det innebära mindre av tung metall och dyra motorer i framtidens människolika robotar, som blir mindre tunga men lika starka.
Studien ”Artificial Muscles from Fishing Line and Sewing Thread” publiceras nu i veckans nummer av tidskriften Science.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta