Fiskelinor & tafsar

På jakt efter ny lina och tafs? Vi har ett stort utbud av detta och köpt in mycket för att kunna hålla vettiga priser. Givetvis kan vi hjälpa med påspolning! (Läggs till i kassan)

Linor och tafsar är den viktiga länken mellan dig och fisken. Vi på Fiskejournalen har använt vår långa erfarenhet för att välja ut några riktiga favoritlinor. Dessa har vi köpt in i stor kvantitet, dels för att vi vet att de är bra, dels för att vi ska få bra mängdrabatt och kunna ge dig som kund ett riktigt bra pris.

Olika typer av linor. Vi har självklart ett brett utbud. Här hittar du nylon, flätlinor, superlinor, fluorocarbonlinor, bulklinor, flugfiskelinor, tafsmaterial och så vidare. Givetvis fortsätter vi att förnya sortimentet löpande för att du som kund ska kunna ha de vassaste linorna – vilket fiske du än sysslar med.

Läs mer om linor & tafsar Förminska text
Vilken lina ska jag ha?

När det är dags för lina på rullen så kan en undra över vilken av dem hundratals olika modellerna det är som man ska ha. Här är vad vi på Fiskejournalen rekommenderar.

 • Flätlinor - Otroligt bra linor för att kasta drag med, lätthanterliga och lättkastade med en väldigt hög brottstyrka. Här är några otroligt bra flätlinor att börja med!
 • Nylonlinor - Även kallad monofilament lina, den nog bästa allroundlinan på marknaden. Lätthanterlig, tålig och väldigt förmånlig i pris! Här är några perfekta nylonlinor för både nybörjare och proffs!
 • Fluorocarbonlinor - En tåligare variant av nylonlina. Väldigt mångsidig, lätthanterlig och otroligt tålig. Lämpas väldigt bra till spinnfiske eller som tafsmaterial. Här har vi praktexempel på bra Fluorocarbonlinor!
Guide: Välja rätt flätlina
Sida
Visa som Rutnät Listvy

191 Produkter

 1. Daiwa J-Braid Grand X8 flätlina gul
  Daiwa

  J-Braid Grand X8 flätlina gul

  Rek. 249 kr Fr. 158 kr Du sparar:
  Välj variant
 2. Sufix Superior Coil tafsmaterial clear
  30%
  Sufix

  Superior Coil tafsmaterial clear

  Rek. 209 kr Ordinarie pris 69 kr Fr. 55 kr Du sparar: 60 kr
  Välj variant
 3. Sufix Advance Monofilament-lina clear
  Sufix

  Advance Monofilament-lina clear

  Rek. 149 kr Fr. 118 kr Du sparar:
  Välj variant
 4. Stroft Color Monofilament-lina röd
  25%
  Stroft
  Betyg:
  100%

  Color Monofilament-lina röd

  Rek. 69 kr Ordinarie pris 59 kr Fr. 44 kr Du sparar: 17 kr
  Välj variant
 5. Savage Gear Raw 49 rostfri stålvajer uncoated brown 10 m
  25%
  Savage Gear

  Raw 49 rostfri stålvajer uncoated brown 10 m

  Rek. 219 kr Ordinarie pris 189 kr Fr. 142 kr Du sparar: 47 kr
  Välj variant
 6. Berkley Trilene Maxx Monofilament-lina clear
  20%
  Berkley
  Betyg:
  92%

  Trilene Maxx Monofilament-lina clear

  Rek. 179 kr Ordinarie pris 69 kr Fr. 55 kr Du sparar: 14 kr
  Välj variant
Sida
Visa som Rutnät Listvy

191 Produkter

Köpa fiskelina

Det finns många olika typer av fiskelinor som är anpassade för olika typer av fisken. Vi har över 1000 unika fiskelinor i vårt sortiment vilket gör att du alltid hittar rätt lina till ditt fiske. Utöver lina så behövs det ofta tafsar när man fiskar. Tafsen sitter längst ut på linan och är länken mellan fiskelinan och fiskedraget. Tafsen kan fylla flera olika funktioner med dess viktigaste uppgift är att skydda linan mot vassa gäddtänder.

 

Flätlina eller nylonlina

De flesta fiskelinor som används idag kan kategoriseras som flät- eller nylonlina. Flätlinan är det vanligaste köpet och används flitigt eftersom den är stum och stark. Detta ger en bra direktkontakt med betet och minimerar risken att linan går av när drömfisken hugger. Flätlinan finns i massa olika dimensioner (tjocklekar) och färger för att passa olika fiskesituationer. Nylonlina användes mer förr om åren och är inte lika populär idag. Till vissa situationer är dock nylonlina att föredra före flätlina. När det är minusgrader ute är det exempelvis bättre med nylonlina.