Fiskelinor & tafsar

På jakt efter ny lina och tafs? Vi har ett stort utbud av detta och köpt in mycket för att kunna hålla vettiga priser. Givetvis kan vi hjälpa med påspolning! (Läggs till i kassan)

Linor och tafsar är den viktiga länken mellan dig och fisken. Vi på Fiskejournalen har använt vår långa erfarenhet för att välja ut några riktiga favoritlinor. Dessa har vi köpt in i stor kvantitet, dels för att vi vet att de är bra, dels för att vi ska få bra mängdrabatt och kunna ge dig som kund ett riktigt bra pris.

Olika typer av linor. Vi har självklart ett brett utbud. Här hittar du nylon, flätlinor, superlinor, fluorocarbonlinor, bulklinor, flugfiskelinor, tafsmaterial och så vidare. Givetvis fortsätter vi att förnya sortimentet löpande för att du som kund ska kunna ha de vassaste linorna – vilket fiske du än sysslar med.

Läs mer om linor & tafsar Förminska text
Vilken lina ska jag ha?

När det är dags för lina på rullen så kan en undra över vilken av dem hundratals olika modellerna det är som man ska ha. Här är vad vi på Fiskejournalen rekommenderar.

  • Flätlinor - Otroligt bra linor för att kasta drag med, lätthanterliga och lättkastade med en väldigt hög brottstyrka. Här är några otroligt bra flätlinor att börja med!
  • Nylonlinor - Även kallad monofilament lina, den nog bästa allroundlinan på marknaden. Lätthanterlig, tålig och väldigt förmånlig i pris! Här är några perfekta nylonlinor för både nybörjare och proffs!
  • Fluorocarbonlinor - En tåligare variant av nylonlina. Väldigt mångsidig, lätthanterlig och otroligt tålig. Lämpas väldigt bra till spinnfiske eller som tafsmaterial. Här har vi praktexempel på bra Fluorocarbonlinor!
Guide: Välja rätt flätlina
Sida
Visa som Rutnät Listvy

198 Produkter

  1. Savage Gear Silencer Mono nylonlina fade 1500 m
    29%
    Savage Gear

    Silencer Mono nylonlina fade 1500 m

    Rek. 799 kr Ordinarie pris 562 kr Fr. 399 kr Du sparar: 163 kr
    Välj variant
  2. Greys Greylon Braided Loops Conector 4-pack
    Greys

    Greylon Braided Loops Conector 4-pack

    Rek. 89 kr 82 kr
  3. Darts 7-Strand Wire Uncoated 40 lb svart 0.360 mm x 10 m
    Darts

    7-Strand Wire Uncoated 40 lb svart 0.360 mm x 10 m

    Rek. 89 kr 57 kr
  4. Darts Flugkast inkl. tafs med tre snappers våtfluga #1
    Darts

    Flugkast inkl. tafs med tre snappers våtfluga #1

    Rek. 119 kr 95 kr
  5. Darts Flugkast med en snapper 1-pack
    Darts

    Flugkast med en snapper 1-pack

    38 kr
  6. Svartzonker Fluorocarbon tafsmaterial 1-pack
    13%
    Svartzonker

    Fluorocarbon tafsmaterial 1-pack

    Rek. 239 kr Ordinarie pris 228 kr Fr. 199 kr Du sparar: 29 kr
    Välj variant
  7. Hurricane Braided Loop Connector 3-pack
    Hurricane
    Betyg:
    100%

    Braided Loop Connector 3-pack

    Rek. 49 kr 45 kr
  8. Stroft GTM flugfisketafs 12' clear 1-pack
    11%
    Stroft

    GTM flugfisketafs 12' clear 1-pack

    Rek. 99 kr Ordinarie pris 89 kr Fr. 79 kr Du sparar: 10 kr
    Välj variant
Sida
Visa som Rutnät Listvy

198 Produkter

Köpa fiskelina

Det finns många olika typer av fiskelinor som är anpassade för olika typer av fisken. Vi har över 1000 unika fiskelinor i vårt sortiment vilket gör att du alltid hittar rätt lina till ditt fiske. Utöver lina så behövs det ofta tafsar när man fiskar. Tafsen sitter längst ut på linan och är länken mellan fiskelinan och fiskedraget. Tafsen kan fylla flera olika funktioner med dess viktigaste uppgift är att skydda linan mot vassa gäddtänder.

 

Flätlina eller nylonlina

De flesta fiskelinor som används idag kan kategoriseras som flät- eller nylonlina. Flätlinan är det vanligaste köpet och används flitigt eftersom den är stum och stark. Detta ger en bra direktkontakt med betet och minimerar risken att linan går av när drömfisken hugger. Flätlinan finns i massa olika dimensioner (tjocklekar) och färger för att passa olika fiskesituationer. Nylonlina användes mer förr om åren och är inte lika populär idag. Till vissa situationer är dock nylonlina att föredra före flätlina. När det är minusgrader ute är det exempelvis bättre med nylonlina.