Träffa Johan Klingberg på mässan Flugfiskets mästare. (Foto: Morgan Fihn) Träffa Johan Klingberg på mässan Flugfiskets mästare. (Foto: Morgan Fihn)[/caption] " /> Fiskemässa i Halmstad | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Fiskemässa i Halmstad
Träffa Johan Klingberg på mässan Flugfiskets mästare. (Foto: Morgan Fihn)

Träffa Johan Klingberg på mässan Flugfiskets mästare. (Foto: Morgan Fihn)

För femte året i rad arrangeras Flugfiskets Mästare i Halmstad. I morgon, den 22 februari, förvandlas stadsbiblioteket mässlokal med utställningar, föreläsningar med flugbindning.
I år kommer det vara fokus på miljö ur ett fiskeperspektiv och debatter mellan de som styr kommer att äga rum i heta frågor såsom vattendirektivet, minikraftverk och ett utvecklat Nissan.
Det bjuds även på workshop med flugbindning av redaktören för Fly & Tie, Johan Klingberg – och Fiskejournalens chefredaktör Martin Falklind håller föredrag om äventyr och händelser bakom kulisserna vid de fiskeäventyr och filminspelningar.
Här hittar du schema. (pdf)
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta