Fiskemässa på campingmässa

Den 27-29 april hittar du Fiskejournalen och markandens största aktörer på Svenska Mässan i Göteborg.

Vilken är favoritsysselsättningen bland sveriges ”campare”? Fiske, så klart! Just därför arrangerar Fiskejournalen tillsammans med branschens ledande företag en mässa inom Holiday & Caravan Meet i Göteborg. Datum för mässan är 27-29 april 2012.
Våren 2012 blir det premiär för mässan Holiday & Caravan Meet på Svenska Mässan i Göteborg. Mobilt boende är huvudtemat, men arrangören Svenska Mässan vill även bjuda in de stora intressegrupper som ryms bland ”campare”. Bland dessa intressen är sportfisket det allra största. Därför har Fiskejournalen och marknadens största aktörer lagt beslag på en 500 kvadratmeter stor yta. Här finns gott om plats för fisketips, nya produkter och mycket fiskesnack. Bland utställarna hittar du bland annat Abu, Normark, Bios, Vision och Sportfiskeakademin i Forshaga.
Förutom sportfiske, och självklart allt man kan tänka sig inom mobilt boende, så finns generösa mässytor för jakt och golf.
Svenska Mässan är basen, men aktiviteter och uppställningsplatser kommer även att finnas vid bland annat Liseberg, Universeum samt en mängd andra platser runt om och i Göteborg.
Holiday & Caravan Meet arrangeras av Svenska Mässan tillsammans med medarrangörerna Göteborg & Co, First Camp, SCR (Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksförbund) , HRF (Husvagnsbranchens riksförbund), Caravan Club, Liseberg och Universeum.
Här kan du läsa fortlöpande information om Holiday & Caravan Meet.
Vill du ställa ut på mässan? Konstakta Ulrika Ahlström tel. 031-708 82 24 alt. e-post ulrika.ahlström@svenskamassan.se
Morgan Fihn

Annons
AKTUELLT

Tonfiskar siktade i Öresund

Igår bjöds färjepassagerare och personal på en mäktig syn under den korta överfarten mellan Helsingborg och Ven. Ytan bröts av ett stim blåfenade tonfiskar som alla var i tungviktsklassen!

Squirmy: flugan som är både älskad och hatad

Den liknar mest en bit skräp och lär aldrig pryda någon tavla ihop med klassiska laxstreamers. Men fisk fångar den! Squirmy tar flugvärlden med storm och trots många skeptiska blickar har den nog kommit för att stanna.

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...