ANNONS

Upphittad tonfisk blev till mat

För några månader sedan hittade Joakim Odelberg en död tonfisk i Ljungskile. Tunan som hittade vid Lofoten var dock i betydligt bättre skick.
ANNONS

Det är inte varje dag man hittar en tonfisk på stranden – och när den är alldeles färsk så är det ju utsökt mat. Så tänkte Håkon Sandholm i Lofoten när en god vän hittade en 24 kilo tung tonfisk vid fjorden.

Enligt Lofotsposten var det en bekant till Håkon Sandholm som hittade fisken när han tog en promenad nere vid fjorden. Han tog kontakt med Håkon, som är kunnig när det gäller fiskar och tillsammans undersökte de fyndet.
De kom fram till att tonfisken inte varit död särskilt länge och att den var i mycket gott skick. Håkon Sundholm säger till tidningen att han tror att fisken kommit in på grunt vatten och sedan blivit instängd när vattnet snabbt drog sig tillbaka.
Fisken var en meter lång och vägde 24 kilo. Synd på så mycket fint tonfiskkött, tyckte Håkon och tog den med till en privatskola där eleverna fick pröva att göra fina tonfiskrätter i skolköket.
Håkon är inte helt säker på saken, men tror att det handlar om blåfenad tonfisk. Bild på Sundholm och tonfisken finns på den här länken.

Publicerad: 08 October 2015
Av: Fiskejournalen
ANNONS