ANNONS

Besked från nya ägare: Populär båtramp vid Vänern stänger

Trollingfiskare som brukar sjösätta båten i Baggerud får leta en annan ramp i framtiden. Foto: Anders Lundin
ANNONS

Många trollingfiskare brukar sjösätta sina båtar vid Baggerud Camping & Fiske när de ska ut på Vänern. Nu är det slut på det. Campingen har bytt ägare, och beskedet är att verksamheten har upphört och att båtrampen är stängd.

Nyheten om att båtrampen i Baggerud är stängd har väckt både oro och engagemang bland trollingfiskare, inte minst på sociala medier. Flera har uppvaktat de nya ägarna, Sätuna Turism och Förvaltning AB, kring en eventuell fortsättning, men deras förhoppningar har inte infriats.
– Det är mycket tråkigt att det inte går att rampa där. Det är en epok som går i graven, konstaterar trollingfiskaren Petter Larsson.

När Fiskejournalen ringer till en styrelseledamot för Sätuna Turism och Förvaltning AB, så blir vi hänvisade till deras e-mailadress. Där låter de tydligt hälsa att rampen inte kommer att återöppna.
”Den nuvarande campingverksamheten ingår inte i köpet och kommer därmed inte att fortsätta efter tillträdesdatumet, som förväntas bli i november 2021. Båtrampen är stängd och har upphört. Efter årsskiftet påbörjas planeringen för en nysatsning i området som kommer att rikta in sig på naturnära turism och besöksnäring med en uppskattad lansering 2023. Tyvärr kan vi inte i dagsläget ge mer information då vi är i ett väldigt tidigt skede”, skriver Sätuna Turism och Förvaltning AB.

Publicerad: 30 November 2021
Av: Anders Lundin

Intressanta fiskeprylar från vår butik:

ANNONS