Dani drog en treplussare

Rekordfisk. Dani Hidalgo med sin mäktiga abborre på 3,1 kilo. Foto: Dani Hidalgo/ PerchZilla guide
ANNONS

När vi intervjuade guiden Dani Hidalgo i vintras så tippade han att rekordet för abborre snart skulle slås i det mytomspunna vattnet PerchZilla. Det hade han rätt i – och stod dessutom själv för bedriften. I veckan drog han nämligen till med en makalös fisk på över tre kilo.

Rapporterna om stora abborrar har kommit tätt från den spanska sjön PerchZilla. Antalet fiskar över två kilo har varit sensationellt högt och de flesta som paddlar ut på sjön har kommit tillbaka med nya personbästan. Många av dessa har blivit guidade av Dani Hidalgo, som nu alltså slår till med ett nytt, fantastiskt sjörekord.
Drömfisken högg på femte dagen av en flerdagarssatsning i stark vind och under svåra förhållanden. Dani hade precis sett några spännande ekon vid botten när det plötsligt sög tag i hans jigg.

”när vågen visade 3100 gram kändes det helt otroligt”

– Det var ett kraftigt hugg och tyngden påminde om en stor gös. Jag satte hård press och lyckades få upp den från botten. Den högg på fem meters djup och när jag såg den i ytan så visste jag att vikten var över tre kilo. Landningen gick bra och när vågen visade 3100 gram kändes det helt otroligt. Det var en obeskrivlig känsla som bara fiske kan ge, hälsar han.

”Det var en obeskrivlig känsla som bara fiske kan ge”

Efter några glädjerop och snabba bilder fick rekordfisken simma vidare.
Det tidigare rekordet i PerchZilla var på knappt tre kilo.

[allergallery id=”54741″]

Läs mer Dani och PerchZilla här.

Hans Hällman

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Publicerad: 06 April 2018
Av: Hans Hällman
ANNONS