Drömabborre av Keskitalo

Där satt den! Kristian med sin mäktiga tvåplussare från isen. Foto: Kristian Keskitalo

I går fångade Kristian Keskitalo en fantastisk abborre under ett glödhett isfiske som tidigare hade gett flera fiskar över 1,6 kilo. Toppfisken mätte hela 50 centimeter och pressade ner vågen förbi tvåkilosstrecket. – Det känns helt fantastiskt, hälsar den luttrade storfiskaren.

Storabborre från isen kan kräva lång väntan och väcka många tvivel. Men ibland gäller raka motsatsen och de randiga rovfiskarna tycks stå på rad.
Så var det igår när Kristian och hans vänner fiskade grov abborre bland norsstimmen på tio meters djup. Dagen inleddes med flera stora abborrar och i morgonljuset dyker plötsligt ett stort eko upp under Kristians balansare.

”Fisken vände tillbaka och sög i sig jiggen direkt!”

– Jag bytte snabbt till en nio centimeters Daiwa Duckfin på en 10-gramsskalle. Fisken vände tillbaka och sög i sig jiggen direkt, berättar Kristian.

Efter en spännande kamp kunde den enorma abborren vägas och mätas innan den fick simma vidare. Releasen filmades och kan ses här.

[socializer-facebookembed href=”https://www.facebook.com/kristian.keskitalo.3/videos/10213429016978497/”]

 

Innan vännerna avslutade sitt glödheta fiske hade inte mindre än fyra fiskar över 1,6 kilo kommit upp.
Anledningen till varför fisket var så extremt bra är det förstås svårt att veta – men helt klart spelade norsen en viktig roll för abborrens huggvilja.

”Fiskarna spottade ut stora norsar på mellan tio och femton centimeter så det var tydligt vad som fanns på menyn denna dag”

– Fiskarna spottade ut stora norsar på mellan tio och femton centimeter så det var tydligt vad som fanns på menyn denna dag, hälsar Kristian.

Vi lyfter på fiskehattarna och utbrister ett stort och välförtjänt Grattis!

Hans Hällman