Drömgös i Recordfisken

Gösgälar är vassa – Henrik Blom skar sig när han skulle hantera sin drömgös vid landningen. Vi antar att det var värt möda och blodvite.

Gösgälar är vassa – Henrik Blom skar sig när han skulle hantera sin drömgös vid landningen. Vi antar att det var värt möda och blodvite.

Henrik Blom anmäler en magnifik gös till Recordfisken. Den vägdes till 12,65 kilo och är den tyngsta gösen i tävlingens historia. En minst sagt intressant utmanare när vinnaren av Drömresan ska utses.
Fisken högg på en vertikalfiskad jigg på åtta meter, två meter ovanför botten.
– Det blåste rejält på sjön den här dagen. Plötsligt dök det upp ett helt galet eko på skärmen och efter att gösen gått upp och inspekterat jiggen fyra gånger, så small det till den femte!
Efter en ganska kort fajt kom gösen upp till ytan och håvades. Vågen visade 12,65 kilo, måttbandet 102 centimeter och fångstplats var sjön Solgen. En magnifik fångst och Fiskejournalen ropar grattis i kör.
Gösen passerar även Hans Johanssons gällande svenska rekord på 12,007 kilo, men Henrik Bloms fångst uppfyller ej de kontrollregler som krävs för att fångsten ska kunna registreras som svenskt rekord.

Recordfisken och Drömresan
En jury väljer årligen ut tolv kandidater från de anmälningar som kommit in (tävlingsperiod 1 juli-31 aug) och sedan utses en ensam vinnare som får åka på ett riktigt häftigt fiskeäventyr.
Läs mer här.