Drömresan: Kandidat 1

fiske i panama

Blir det Anders som får åka till Panama?

Bland alla anmälningar till Recordfisken har juryn plockat ut tolv kandidater som tävlar om Drömresan, som denna gång går till Panama. De närmsta veckorna presenterar vi här de finalister som har chansen att vinna.
Nu börjar nattmanglingar, intensiva diskussioner och grävande i statistikrullorna. Den kandidat som juryn till slut utser som vinnare blir kontaktad av en jurymedlem innan Fiskejournalen nummer 12 kommer ut i butik – då får alla övriga också veta vem den lyckliga vinnaren är.
Vinnaren av Drömresan kan se fram emot ett fantastiskt fiskeäventyr i Panama, i januari. Om vinnaren tackar nej går erbjudandet vidare till nästkommande deltagare i tävlingens slutställning.
Du hittar samtliga kandidater i Fiskejournalen nummer 10-11 (I butik 1/10)

Kandidat nummer 1

Torsk 36,5 kilo
Anders Svensson, Vetlanda
Fångstplats: Söröya, Norge
Metod/bete: Jigg
Finalen i tävlingen om Drömresan har varit bortskämd med stora torskar de senaste åren. Denna gång tävlar Anders Svensson med den tredje tyngsta i Recordfiskens historia. Han brukar åka upp till Nordnorge varje år och denna gång satsade han på stortorsk – och han blev rikligt belönad.
– Det kändes med en gång att det var en stor torsk, efter tio minuter insåg jag att den var gigantisk och när den kom upp till ytan tyckte jag närmast att det liknade ett monster, säger Anders.