Drömsarv för Alexander Holmer

Regn och rusk stoppade inte Alexander från att fånga en megasarv på 1520 gram. Foto: Alexander Holmer

Den duktiga metaren Alexander Holmer slog nyligen till med en fantastisk sarv under ett blött och svårfiskat kvällspass. Den väldiga fisken var 44 centimeter lång och tvingade ner vågen till hela 1520 gram.

Att sarven – med guldskimrande fjäll och fenor i korallrött – är en av landets vackraste fiskar kan nog många skriva under på. Riktigt stora exemplar är dessutom mäkta imponerande och ligger högt på många specimenmetares önskelista. Det framgår inte minst av Alexander Holmers entusiastiska rapport från den regntunga kvällen då drömhugget kom.

”Den var hög som en braxen och grov som en rottweiler!”

– Fisket hade varit riktigt trögt men plötsligt såg jag mitt flöte gå sidleds. Krokningen satt perfekt och jag kände direkt att det var en bättre fisk. Drillningen blev rätt odramatisk och min kompis Johnsson håvade som en gud. När fisken var uppe såg vi att det var ett riktigt fint exemplar. Den var hög som en braxen och grov som en rottweiler! Längden var 44 centimeter och vågen trycktes ner till fantastiska 1520 gram. En total drömsarv var fångad, hälsar Alexander.

Det är bara att hålla med. Tack för rapporten och stort grattis!

Hans Hällman