Dubbla tioplussare gav delad glädje på isen

Johannes Kaunisto med gädda nr 1.
ANNONS

Delad glädje är dubbel glädje. Det kan David Ahlezon och Johannes Kaunisto skriva under på sedan de dragit upp varsin 10-plussare under samma fiskepass.

Det fortsätter att komma in rapporter om huggvilliga grisar efter jul. Mellandagarna har bjudit på både stora öringar och granna gäddor, och några som fick uppleva en kort men intensiv huggsexa är Uppsala-grabbarna i Team Wikfishing. Den lyckade fiskedagen slutade med att David Ahlezon och Johannes Kaunisto fick drilla varsin storgädda.

David Ahlezon med gädda nr 2.

Här kommer deras berättelse:

”Klockan ringer 06.00, jag har knappt sovit en blund för jag varit så spänd över detta ismetespass eftersom jag vet det är en sjö med stor potential vi skall till. Runt klockan 9 är mina och Johannes spön på plats ute på isen och det är dags att fälla ut solstolen och tända brasan. Efter ett par timmar har vi endast fått upp några små gäddor och när klockan närmar sig 13 smyger en känsla av besvikelse på. Vi håller ändå hoppet uppe eftersom vi hört att sjön har levererat stora gäddor på eftermiddagen. 15 minuter senare fäller mitt spö, när jag springer dit säger jag för mig själv: Nu eller aldrig. Mothugget tar tvärstopp, sedan var fighten igång! Efter många rusningar får vi äntligen upp gäddan som räddade dagen, gäddan vi kom hit för. 114 centimeter lång och 10,10 kilo tung. Kort efter vi släppt tillbaka gäddan är vi på väg tillbaka till elden, glada som få! Och då fäller Johannes spö som var strax bredvid mitt. Johannes går dit, väntar en liten stund och gör mothugg, tvärstopp denna gången också. Efter många rusningar får vi upp en grov gädda som mäter 110 centimeter och 10,15 kilo! Tänk hur snabbt det kan bli en bra dag. Vi brukar säga att det räcker men stor fisk men denna gång fick två!”

Du kan följa deras fiske på Instagram #Wikfishing

Läs om träsnidaren som gör vackra fiskar:

Robins robusta ädelfiskar charmar publiken

Publicerad: 07 January 2019
Av: Anders Lundin
ANNONS