Favorit i repris – välgörenhetsauktionen

Välgörenhetsauktionen brukar vara ett välbesökt event under mässan.

Den årliga välgörenhetsauktionen är en av de stora händelserna under Sportfiskemässan. Förutom att den drar in pengar till fiskevård, så ger den mässbesökaren chans att göra fynd.
Under förra sportfiskemässans auktion gick både nya laxspön och fiskeresor till vrakpris, samtidigt som totalintäkterna slog rekord. Det var med andra ord många som var nöjda. Alla intäkter går i år oavkortat till arbete för livet i rinnande vattendrag och för att våra vandrande fiskar ska kunna överleva även i framtiden.
Älvräddarna är nu i full färd med att samla in prylar från leverantörer, utställare och privatpersoner till årets välgörenhetsauktion. Många vill skänka och visa sin goda vilja och redan i dagsläget finns flera fina objekt från olika tillverkare.

Smålänningar generösa
Det är på lördagen den sjätte april som evenemanget äger rum på mässans stora scen.
– Det fina är att både mässbesökare och utställare kan vara med och bidra, samtidigt som det är kul underhållning och en möjlighet att köpa saker man kanske ändå skulle ha köpt, säger Christer Borg från Älvräddarna
– Vi tror att det kommer bli en extra bra auktion här i Jönköping. Av tradition har Elmia en generös mässpublik. Fördomarna om att smålänningar skulle vara snåla stämmer inte alls!

Här hittar du auktionskatalogen.
Maria Ålander