Filmat drömhugg från Lappland

"Den är inte stor". "Eller...?" När "gäddan" blev en abborre så höjdes pulsen rejält!

När Lenny Nilsson skickade iväg sitt skeddrag över den lappländska sjön var målet att locka en storgädda till hugg. Men fisken han krokade väckte ingen större uppståndelse – förrän en fantastisk abborre visade sig i ytan! Att hela härligheten filmades gör ju inte saken sämre.

Lenny och vännerna Albin Jönsson och David Andersson hade sträckkört från halländska Ullared till den lappländska vildmarken i jakten på gädda.
I en av sjöarna hade fisket varit fantastiskt – med 17 landade gäddor på fyra timmar – så den fick förnyat förtroende när halva veckan hade gått. Men vädret hade slagit om sedan sist och gäddorna var plötsligt svårtrugade. Däremot fick solen tydligen fart på en av sjöns megaborrar – för i ett av kasten sög det tag i Lennys åtta centimeters Rapala Minnow Spoon.
– Jag trodde först att det var en mindre gädda. Men sen kände jag rycken och funderade på om det kunde vara en abborre, berättar Lenny.

Och visst var det så. När fisken visade sig i ytan blev det fart i båten. Det kan man se på den film som nu lagts upp på Youtube. Och inte minst höra!

Abborren var 50,5 centimeter lång och tvingade ner vågen till 1,88 kilo. Därmed höjde Lenny sitt personbästa och fick ett härligt minne till den långa bilresan hem.

Foto: Lenny Nilsson

Stort grattis till en fantastisk fisk!

Hans Hällman