Fiske ska locka turister till Sveg

Ljusnans framfart genom Sveg bjuder på ett bra fiske från både båt och land. Här är det Johan Broman och ett filmteam som ska testa fiskelyckan. Foto: Destination Sveg

Destination Sveg har i samarbete med näringslivet startat Cityfiske i Sveg, ett långsiktigt projekt  som ska öka områdets attraktionskraft genom att lyfta fram och utveckla sportfisket. Som namnet antyder är det stadsnära fiske som gäller i Ljusnans fiskrika vatten.

Ljusnan rinner vackert genom centrala Sveg och fisket lockar många. Men tanken är att ännu fler ska upptäcka stadens fina fiske efter bland annat öring, harr, abborre och gädda.
– Produkten Cityfiske i Sveg skapar många positiva effekter som fler besök, ökad fiskekortförsäljning, möjlighet till fler gästnätter men också ökad livskvalité för de som bor här, säger Niklas Ohlson på Destination Sveg.

För att kicka igång Cityfiske inför sommaren kommer öring att utsättas på lördag den 16 juni klockan 10:30. Det sammanfaller med öppningen av Härjedalen Expo. Den helgen blir fisket fritt och troligen kommer en fisketävling att arrangeras.

”det här är ett långsiktigt projekt och vi vill försöka utveckla ett hållbart fiske som även kan engagera andra verksamheter i centrala Sveg”

– Vi ser det som ett bra sätt att snabbt nå ut till många med vår nya fiskesatsning. Men det här är ett långsiktigt projekt och vi vill försöka utveckla ett hållbart fiske som även kan engagera andra verksamheter i centrala Sveg, hälsar Niklas Ohlsson.

Läs mer om projektet här.

Hans Hällman