Fiskebloggare drar 120-centimetare från isen

Isfiskepremiären gav rejäl utdelning. Läs Jonas Runnbergs referat från en minnesvärd fiskedag.

Om du någon gång snubblat över Fiskebloggen så kanske du känner igen Jonas Runnberg, oftast iklädd flugfiskemundering med en lax i famnen. Den här gången har Jonas av förklarliga själ bytt både fiskevatten och utrustning och lyckats med bedriften att landa en riktigt lång gädda. Här är hans berättelse.

”Nu är det istid och jag älskar det, även om jag för de mesta är en laxfiskare med flugspöet i hand. Det roliga med isfisket är att man så lätt kan ta med familj och vänner och samtidigt ha en riktigt härlig dag på isen. Den här dagen tillika årets första isfiskedag så tog jag med min son Robin och min dotter Ida ut på isen. Det började med en fin femkilosfisk och en hel hög med mindre gäddor på förmiddagen. När klockan passerade tolv fick jag en grann meterfisk och i skymningen drog det till ordentligt. Jag kände direkt att det var en bättre fisk. De våldsamma rusningarna uteblev dock.

När klockan passerade tolv fick jag en grann meterfisk och i skymningen drog det till ordentligt.

Jonas Runnbergs långa ismetegädda mäter 120,5 centimeter – inte dåligt!

När gäddan kommer upp så tänker jag direkt att det rör sig om en fin fisk över åtta kilo men när Robin lägger ut måttbandet blir vi lite fundersamma – 120,5 centimeter! Visst såg den lång ut, men inte så himla lång. Anledningen var nog att fisken var tunn – den hade nog tyvärr hoppat över morgongröten under senare tid.  Vågen visade 9450 gram. Men hur som helst så är det en riktigt cool fisk och det bästa av allt är att jag vet var hon bor. Nästa gång hoppas jag hon fått tag i några braxnar innan vi träffas. Jonas avslutar med en viktig uppmaning till alla er som gillar isfiske:

– Var försiktiga, framför allt på den tidiga isen. Kolla isen noga och ha alltid säkerhetsutrustning med er!”

Fiskejournalen gratulerar Jonas till en fantastisk fångst!