ANNONS

Gäddfiskeesset Kristian Keskitalos bästa tips för sensommar och tidig höst — vi har en härlig tid framför oss

Kristian Keskitalo med en av alla fantastiska gäddor han landat. Foto: Privat
ANNONS

Kristian Keskitalo är tillsammans med kompisen Anders Krus ett av landets absolut skickligaste gäddfisketeam. Med en fantastisk fångststatistik och så många gäddor över den magiska gränsen tio kilo att det är svårt att riktigt förstå. Här delar Kristian med sig av några av sina bästa tips för gäddfiske under sensommar och tidig höst.

Kristian är en duktig pedagog som gärna delar med sig av sin kunskaper och erfarenheter. Vi låter honom själv berätta.

Just nu är det soligt och varmt i Sverige men inom kort drar höstfisket efter gädda igång. Detta är den verkligt heta tiden för stora gäddor och spännande krispiga morgnar! Mina tre bästa tips för ett lyckat höstfiske efter gädda är: 

Nu handlar allt om mat. Hitta gäddans mat och du hittar gäddan! Mycket betesfisk är ofta lika med mycket gädda.

Var inte blyg! Fiska gärna beten på runt 20 cm eller mer då fisken just nu äter upp sig inför vintern och mer än gärna tar stora beten. 

Variera ditt fiske! Varje storgädda triggas av olika beten. De är individer. Bara för att du fått en fisk på ett bete betyder det inte automatiskt att nästa kommer att hugga på det. Byt mellan olika beten i varje stopp. Som exempel kan du börja med jerk för att sedan gå över till ett gummibete och avsluta med ett långsamt tailbete.

Vi har en grym tid framför oss!!!

Anders Nicander

Publicerad: 14 dagar sedan
Av: Anders Nicander

Intressanta fiskeprylar från vår butik:

ANNONS