Gissa vikten!

Vad väger gäddan?

Gustav Nilsson från Luleå anmäler en gädda till Recordfisken. Inget konstigt med det, men fångstberättelsen är av det anmärkningsvärda slaget.
I en öppenhjärtig och varm fångstberättelse redogör Gustav för hur han och kompisen för ett ögonblick trodde att man slagit Svenskt sportfiskerekord för gädda. Efter en dramatisk fajt och vägning med blodådrorna fulla av adrenalin, så läste man av vågens pundskala i stället för kilo. Vi som tar emot anmälningarna för Recordfisken upptäcker att fiskar påfallande ofta vägts mot pundskalan på vågen, så Gustav är långt ifrån ensam om misstaget. Fiskekompisarena blev hur som helst väldigt glada när de läste av den felaktiga vikten.
– Vi ringde all media vi kom på, eftersom vi trodde att det var svenskt rekord. Jag blev intervjuad av NSD (Norrländska Socialdemokraten) och helikoptrar flög ovanför oss, berättar Gustav med glimten i ögat.
Vad väger då Gustavs gädda? Lämna gärna en kommentar med din gissning här nedan. I morgon klockan 10:30 avslöjar vi svaret.
Morgan Fihn