Här är teamet som vann Chubby Pike Challenge 2020

Chubby Pike Challenge - Jenny Nyberg med sin 113 cm gädda. Foto: Privat.
ANNONS

I lördags avgjordes fisketävlingen Chubby Pike Challenge. Tävlingen lockade tjejer i alla åldrar och från stora delar av Sverige.

Chubby Pike Challenge är en fisketävling av tjejer för tjejer. Dom deltagande lagen tävlade i valfritt vatten. Tävlingen startade klockan 07:00 och avslutades 18:00. Totallängden fick deltagarna fram genom att räkna ihop dom fem längsta gäddorna.

Martina Sjöstedt, Isabelle Eriksson och Emelie Westlin fick idén för att dom ville tävlingsfiska mot andra tjejer. Efter att dom hade skrivit ett inlägg på sociala medier så började folk att höra av sig. Till slut var det så många som hade hört av sig att dom bestämde sig för att det skulle blir en tävling.

– Vi vill att fler tjejer skall ta steget och våga att prova på tävlingsfisket. Det var jätteroligt att det var så många som anmälde sig till tävlingen. Vi hade deltagare i alla åldrar, från 8 år upp till +50 år, säger Martina Sjöstedt, från tävlingsledningen, till Fiskejournalen.

Team Norrlandshugg tog hem första plats

Vinnarteamet blev Team Norrlandshugg med Jenny Nyberg & Janni Hägglund. Dom samlade ihop fem gäddor med en total längd som vart 493 cm.

– Vi hade en plan på hur vi skulle lägga upp fisket. Efter lunch bytte vi ställe vilket avgjorde tävlingen. Vi sökte lite djupare- och kallare vatten, säger Jenny Nyberg till Fiskejournalen.

Deras strategi visade sig ge resultat. Det gjorde att dom hittade ett bättre fiske och det var då deras största gädda högg. Den mätte fina 113 cm.

– Team Norrlandshugg är grymma tjejer med ett imponerande resultat, avslutar Martina Sjöstedt.

Publicerad: 30 June 2020
Av: Robert Westin
ANNONS