ANNONS

Härlig start i 100-klubben

ANNONS

Men en riktig drömgädda från Lygnern drar vi igång 2011 års upplaga av 100-klubben. Lycklig fångstman är Tobias Eriksson, tidigare med hemadressen Hyssna, numera Borås.
Tobias är en rutinerad gäddfiskare som tidigare har anmält ett flertal gäddor till 100-klubben. En bamse av det här formatet betydde ändå ett nytt personbästa.
Tobias berättar att han ismetade på Lygnern på årets allra första dag. Fisket var rätt trögt men efter flera timmars väntande så kom äntligen det förlösande hugget. När Tobias tog spöt stod linan helt stilla, men när han provdrog så blev det stopp och han klippte till med ett mothugg. Gäddan satt och det blev en dramatisk drill på cirka 15 minuter innan Tobias kunde lirka upp den för vägning och mätning. Den pressade vågen förbi 13-kilosstrecket och mättes till imponerande 121 centimeter.
Den längden ger Tobias en bra chans att vara med i kampen om extrapriset i årets 100-klubb – en fiskedag med Svenska Gäddklubben. Priset går till de tre sportfiskare som fångar de längsta gäddorna under året.
Svenne Andersson

Årets första 100-klubbare, men bjässe på hela 121 centimeter som Tobias Eriksson fick på Lygnern.


Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Publicerad: 18 January 2011
Av: Fiskejournalen
ANNONS