Istiden är här – låt festen börja!

Marcus Möller med en isgädda på 10.6 kilo.
ANNONS

Sverige är långt. Så här i brytningstider är det dags att damma av det konstaterandet. Samtidigt som det jagas gäddor på öppet vatten i södra landet så har istiden med dess höjdpunkter kommit till norra delarna.

Vi måste såklart rapportera om härligheterna som utspelar sig på Norrbotten sjöar just nu, där många redan hunnit njuta av det spektakulära fisket på spegelblanka isar. Att se en fastkrokad 10-kilosgädda stiga från botten rakt under fötterna är en upplevelse som etsar sig fast i minnet, även om nyisen redan övergått till kärnis på flera håll.

Sebastian Dagman lirkar upp en fin gädda.

Team Minimört, vars äventyr ni kan följa på Instagram, var snabba ur startblocken och har redan dragit två gäddor omkring 10-kilosstrecket.

– Jag tror att vi har fått 60-70 gäddor på tre pass sedan isen lade, och jag kan tillägga att den är riktigt fin nu, närmare 20 centimeter, meddelar Sebastian Dagman.

Han utgör Team Minimört tillsammans med Marcus Möller, Nils Eklund och Anton Holmlund. De bor i Arvidsjaur och fiskar i de närliggande sjöarna. Den största gäddan som de dragit upp genom hålet i november mätte 115 centimeter och vägde 10.6 kilo, och den näst största vägde 9.5 kilo.

– Till helgen blir det fiske båda dagarna igen, och då siktar vi på en 10-plussare, säger Sebastian Dagman.

Väderprognosen för Arvidsjaur pekar på temperaturer mellan 2-7 minusgrader de närmaste dagarna, och i Ystad blir det som jämförelse mellan 2–7 plusgrader.

Frågan är var ni helst skulle vilja vara?

Läs om 16-kilosgäddan som drogs upp på vårisen:

Dalagädda på 16-plus!

Publicerad: 20 November 2018
Av: Anders Lundin
ANNONS