ANNONS

Kan vassa betesbyggarna bärga segern i Sommargäddan?

Medlemmarna i Team Skåne, Kent "Rockabilly" Olsson, Rickard "Saint Lures" Forsberg och Krister Fritz.
ANNONS

Till helgen ska segrarna i rikstävlingen Sommargäddan koras genom en batalj på sjön Noen. Några som vässat sina beten, och dessutom tillverkat de flesta själv, är gänget i Team Skåne med Kent ”Rockabilly” Olsson, Krister Fritz och Rickard ”Saint Lures” Forsberg.

Vi undrar förstås hur dessa betesproffs lägger upp taktiken, där det alltså gäller att fånga de fem längsta gäddorna under helgen. Det ska tilläggas att detta är första året med final i gemensamt vatten. Team Skåne deltog i förra årets final också, och slutade på en sjätte plats.
– Jag tycker detta är rätt metod att genomföra en final på, lika för alla. Jag och Krister har mest kontakt eftersom vi bor närmare varandra, och vi har redan studerat sjökort/djupkarta i timmar och lagt upp en plan, berättar Kent ”Rockabilly” Olsson.

Han berättar att de även har en plan B färdig, ifall de blir hindrade att genomföra plan A.
– Det finns några ställen som vi inte vill missa, det är livsviktigt att ha koll på sjön även om man aldrig varit där förut. Man vet nästan hur där ser ut när man kommer dit, den enda chocken brukar vara att det är större än man tror. Vi vet redan vilka beten och betesfärger som kommer användas med tanke på vattnets sikt och färg.

Kent ”Rockabilly” Olsson är upphovsman till betet Catchy, som kommer att få jobba hårt och bekänna färg under finalhelgen.
– Gäddorna i Noen har aldrig sett Catchy, så jag hoppas det blir rena julafton för dem. Jag fiskar bara med Catchy, Krister byter gärna ibland men kör nog Catchy till 80 procent, han har haft bra flyt med det, och Rickard kommer säkert köra sina egna handsnidade skönheter, berättar Kent ”Rockabilly” Olsson.
– Vidare så hoppas vi på att höstfisket kommit igång där uppe och att alla har bra fiske, så det händer lite i resultatlistan under tävlingens gång. Man kan aldrig veta hur det går, men eftersom vi blev sexa i fjol så hoppas vi på topp 5 i år. Oavsett vilket så har vi alltid roligt i båten och är trevliga mot varandra. Vi hjälps åt att hålla humöret uppe om det skulle bli trögt fiske.

Här kan ni följa Sommargäddans final!

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Publicerad: 22 dagar sedan
Av: Anders Lundin
ANNONS