Kanske kan just din drömfisk bli ett konstverk

Abborre och fasan.

Är du en grym fiskfotograf? Då kanske det är läge att ta ditt intresse ett steg längre och samarbeta med professionella designers. Företaget Viltmotiv letar nämligen efter fler spännande objekt som de kan göra tavlor av.

Det är designern och fotografen Staffan Johansson i Värmland som ligger bakom företaget Viltmotiv, som tillverkar posters, tavlor, affischer och planscher av bland annat fiskmotiv. Det speciella med Staffans bilder är att han blandar olika motiv för att få djupare perspektiv, och där exempelvis ryggfenan på en röding antagit formen av en fjällkedja. Tavlorna efterfrågas av allt fler, vilket gör att det inte längre bara är en fritidssysselsättning för Staffan.

– Det började som en liten hobby för att låta den kreativa sidan få leva ut lite, och jag ville själv ha lite nya tavlor. Men det har varit så stor efterfrågan på tavelmotiven så i dag har det blivit en liten verksamhet av det tillsammans med min ena bror Daniel Emsevik som underhåller e-handeln med mera, berättar Staffan Johansson.

Staffan jobbar till vardags med grafisk form, video och foto och när han om kvällarna finner inspiration så åker Surface-plattan fram. Att han är en stor entusiast av jakt och natur lyser igenom i produkterna.

– Jag jobbar lite olika från projekt till projekt men framförallt så utgår jag från olika foton, som ”målas av” och får min personliga touch. Jag printar ut, kladdar och testar mig fram lite. Jag tycker om när motiven kan ses med två olika perspektiv, när man i första anblick ser en sak men finner ett djup av något annat, berättar han.

Om du som läsare driver du en blogg eller syns mycket på sociala medier, så kanske Staffan är en potentiell samarbetspartners för dig.

– Vi tycker att det är skoj när talangfulla instagramare eller bloggare tar fina bilder och delar till sina följare. Och vi letar ständigt efter nya partners att samarbeta med. Om du är intresserad, kontakta oss på hej@viltmotiv.se och berätta lite mer, hälsar Staffan Johansson.

Rödingen blir en bergskedja.

 

Läs även om Ken som tillverkar gäddor i plåt:

https://wp.fiskejournalen.se/hard-konst-for-hugade-gaddfiskare/