ANNONS

Klara färdiga Fish Fight

ANNONS

Brolle gillar hållbart fiske. Foto: Robert Jonsson
Brolle dissar dumpning. Foto: Robert Jonsson

Fler artister kräver stopp för dumpning av fisk. Nu engagerar sig Brolle i Fish Fight-kampanjen.
Bilden av Brolle sitter kvar på många näthinnor efter Melodifestivalen. Med låten 7 days and 7 nights gick han till final i Globen, efter att ha sopat banan i Göteborg. Den 20:e april släpps dessutom nya albumet Burned by the Fire, så idolen från Boden har bråda dagar.
När Brolle inte står på scen är chansen stor att han i stället svingar ett spö. Fiske har alltid spelat en viktig roll i Brolles tillvaro, och när vi berättade om Fish Fight-kampanjen var det självklart att ställa upp.
– Det är skrämmande när yrkesfiskare dumpar för att få upp priset, säger Brolle. Ännu värre är det när lagarna säger att man måste dumpa.

Norge har fattat
Brolle gick natur- och viltvårdslinjen på naturbruksgymnasiet i Kalix, och redan där fick han upp ögonen för problemet med dumpning. Miljoner ton fisk slängs varje år, ofta som en direkt konsekvens av regelverket.
– Norge är ett land som ligger långt före oss i utvecklingen, säger han. De förbjöd utkast för länge sen. Det är helt tokigt att det får fortsätta.
Därför står Brolle bakom kravet på ett europeiskt förbud mot att slänga fisk. Tidigare i veckan rapporterade vi att även Mikkey Dee från Motörhead stöder Fish Fight-kampanjen, och Brolle tycker det är kul att musiker tar ställning.
– Fler svenska artister borde engagera sig i frågor som gäller natur, fisk och viltvård, säger han. Klara färdiga Fish Fight!
Läs mer om hur du kan delta genom att klicka här.

Erik Kohlström

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Publicerad: 16 March 2011
Av: Mathias Arnham
ANNONS