Korsar Atlanten med fiskespö i hand

Fiskejournalens chefredaktör Martin Falklind och programledaren Harald Treutiger pratar fiske på Atlanten. (Foto: Mathias Larsson)

Fiskejournalens chefredaktör Martin Falklind och programledaren Harald Treutiger pratar fiske på Atlanten. (Foto: Mathias Larsson)

Harald Treutiger och ett TV-team lämnar i dag hamnen på Gran Canaria för att genomföra en atlantsegling. Tanken är att vi så småningom ska få se äventyret i programserien Drömmen om Atlanten.
Innan dagens avresa träffade Harald ett antal experter för att få lite konkreta tips att förmedla till deltagarna på seglatsen. Alexandra Zazzi instruerade hur deltagarna ska tänka kring mathållningen och bunkring, meteorologen Lage Larsson berättade om väderförhållanden och hur väderkartorna ska tolkas. När det gäller fisket, så har Fiskejournalens chefredaktör Martin Falklind berättat om vilka fiskar som kan tänkas nappa ute på Atlanten – och hur deltagarna ska maximera chansen att få upp några matfiskar.
– Trots att de kommer att fiska av enorma ytor, så blir det en rejäl utmaning att bärga en större fisk från segelbåten. Den är ju inte helt lätt att så stopp på, säger Falklind.
Programledaren Harald Treutiger ser fram emot resan och anar redan nu att det kan bli ”bra TV”.
– Det blir spännande att följa utvecklingen av gruppen och det sociala spelet ombord, inte helt olikt Robinson faktiskt, säger Harald.
Fiskejournalen återkommer med sändningstider.
Morgan Fihn