Locka fram abborrarna med Linnea Lönns 3 tips

Linnea Lönn vet hur man lurar både storabborrar och andra arter. På Sportfiskemässan får du veta hur hon lyckas. Foto: Privat

Våren är storabborrens tid då många sätter personliga rekord. Men det kan vara krångligt att få ihop schemat i vardagen, och det gäller att maximera chanserna till fisk när du väl har ledigt. Vi tar hjälp av grymma fiskaren Linnea Lönn.

En grann vårabborre. Foto: Linnea Lönn.

Linnea är 24 år gammal och arbetar som legitimerad sjuksköterska i Gävle. Hon har fiskat sedan barnsben, men det är först på senare år som intresset har vuxit. Nu utnyttjar hon de luckor som finns i vardagen för att jaga stor fisk, och vårsäsongen har så här långt bjudit på trevliga fångster. Såklart vill vi veta hur hon gör.

– Numera så fiskar jag väldigt brett, mycket beror på väder och säsong. Fokus har det senaste året mest hamnat på artfiske och specimen-metet, men självklart så blir det även många turer efter abborre och gädda, säger hon.

Här kommer hennes 3 tips för att förkorta tiden mellan huggen:

1) Jiggfisket har fungerat allra bäst under den tidiga våren. Det är riktigt enkelt att kunna testa sig fram mellan olika färger, former och storlekar. Personligen så gillar jag att fiska med mer naturliga färger och ganska små jiggar.

2) För mig så har det fungerat allra bäst att fiska långsamt och med långa vevstopp medans det fortfarande är kallt i vattnet.  Oftast kommer hugget mitt i vevstoppet när jiggen är stilla.

3) Det är alltid effektivt att byta mellan olika tekniker och testa sig fram för att kunna trigga fisken till att hugga. Ibland fungerar det bäst med traditionellt jiggfiske och sedan efter en stund så kan det bli effektivare med till exempel dropshot eller Carolina rig.

Ni kan själva följa hennes fiske på Instagram LinneaLonn.

Här får du tips för havsöringen:

Peter Alexandersson: Jävligt snabb hemtagning triggar havsöringen!