Makalös gäddsvit för Team Daiwa

Anders Krus beundrar sin mäktiga fångst på över 15 kilo. Foto: Team Daiwa Sweden

I går upplevde Team Daiwa Sweden ett sanslöst fiske efter grov efterleksgädda. Teamträffen sammanföll med både fullmåne och norslek och Kristian Keskitalo, Anders Krus, Martin Rees och Jonathan Sjölin lyckades få 20 gäddor över metern, varav tre vägde över 10 kilo. Toppfisken drogs av Anders Krus och var en urstark best på 15,2 kilo. – Innan leken hade den haft potential på 17 kilo, säger Kristian Keskitalo.

Daiwa Scandinavia växer så det knakar och i helgen skulle några av medlemmarna umgås och utbyta idéer vad gäller utrustning, beten och tekniker. Lördagen inleddes lite trevande och det var först på eftermiddagen som gäddorna kom igång. Betet för dagen tycktes vara en Lazy Jerk, ett nytt gäddgodis i Daiwas sortiment.

Dagen efter togs det nya krafttag. Vännerna fann en lovande plats där nors kunde ses i både ytan och på lodet. Kort efter ankring är gäddorna som galna och samtliga ombord får stå med böjda spön. Kristian får dagens första tioplussare – en vacker fisk på 12,2 kilo i fantastisk kondition.

Foto: Team Daiwa Sweden

Några kast senare är det Martins tur att få ett kraftigt hugg på sin grönfärgade Lazy Jerk. Den fisken vägde tio kilo blankt.

Foto: Team Daiwa Sweden

”Det sprutade norsar ur gäddmunnarna och det luktade gurka i båten”

– Två 10-kilosfiskar på samma ankring är inte så vanligt men den här dagen var helt galen. Det sprutade norsar ur gäddmunnarna och det luktade gurka i båten, berättar Kristian med stor entusiasm.

En ny ankring görs lite längre ut och Anders skickar iväg sin Lazy Jerk i ett långt kast.

”Jag är tvungen att ropa till grabbarna och förklara att jag faktiskt inte satt i botten”

– Det sög tag i mitt spö på lång lina ute på djupt vatten. Hugget var inte hårt men fisken var orubblig. Jag var tvungen att ropa till grabbarna och förklara att jag faktiskt inte satt i botten. Fisken var urstark men kampen blir ganska odramatisk ute på det djupa vattnet. Kristian håvade med säker hand den grova gäddan och jubel utbröt, för det är inget tvivel om att det är en fantastisk fisk vi fångat, berättar Anders.

Foto: Team Daiwa Sweden

Det kan man lugnt säga. Måttbandet visade 124 centimeter och vågen stannade på 15,2 kilo, vilket innebar en putsning av Anders personbästat med några hekto.

”Gäddan var inte tjock utan snarare otroligt muskulös och huvudet var stort som på en oxe”

– Gäddan var inte tjock utan snarare otroligt muskulös och huvudet var stort som på en oxe. Den tycks ha lekt tidigt och hunnit äta upp sig rejält efter leken, berättar Anders.

– Innan leken hade den haft potential på 17 kilo, säger Kristian och fortsätter:
Jag har inte upplevt ett liknande gäddfiske sedan 1991. Vi lyckades verkligen pricka rätt med både fullmåne, norslek och hungriga gäddor!

”Vi lyckades verkligen pricka rätt med både fullmåne, norslek och hungriga gäddor!”

Vi gratulerar alla i båten till fantastiska fiskar och en makalös upplevelse!

Hans Hällman